Αλιευτικό σκάφος προσάραξε στα Πευκάκια

Σε αβαθή νερά στη θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων προσάραξε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, αφού πρώτα προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού Βόλου σήμερα τα ξημερώματα.
Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε στις 4.50 τα ξημερώματα από τον ιδιοκτήτη του επαγγελματικού σκάφους, μήκους 9.20 μ., ότι προσέκρουσε στο κορδόνι και στη συνέχεια το κατηύθυνε στα αβαθή των Πευκακίων, όπου πήγαν οι λιμενικοί, για να διαπιστώσουν τι συνέβη.
Όπως διαπιστώθηκε από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε ο κυβερνήτης, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο καιρός ήταν καλός και επικρατούσε άπνοια.
Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού, που πρέπει να προχωρήσει στην ανέλκυση του σκάφους από τα αβαθή.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα στο Α/Κ ”Αγία Παρασκευή” Σ.Β. 1580, ότι κατά τον είσπλου του στο λιμένα Βόλου προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα, και προκειμένου αποφευχθεί τυχόν εισροή υδάτων κατευθύνθηκε σε παρακείμενη περιοχή με αβαθή όπου προσάραξε, και συγκεκριμένα στη θέση ”Πευκάκια” σε απόσταση περίπου 20m από την Άκρα Πευκακίων.
Στο σημείο κατέπλευσε το Α/Κ ”Απόστολος Σ.” Σ.Χ. 658 στο οποίο μετεπιβιβάστηκε ο κυβερνήτης, καλά στην υγεία του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.