Αλλάζει τους αντιδημάρχους ο Αχ. Μπέος

Εξετάζεται η περίπτωση να τεθεί σε αργία ο Δ. Πέγιος

Σε αλλαγές τόσο στις αντιδημαρχίες, όσο και σε κάποιες απ΄τις προεδρίες των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων του Δήμου Βόλου, αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ενώ σε σχετικές «εσωτερικές» ανακοινώσεις προχώρησε χθες ο ίδιος, στην ομάδα πλειοψηφίας, πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρώτη εκ των αλλαγών που τέθηκε ήδη σε ισχύ, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στη «Διαύγεια» και σήμερα στον τοπικό Τύπο, είναι ότι Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού ορίζεται ο Αναστάσιος Μπατζιάκας στη θέση του Αποστόλη Ζαρκάδα Βεργή, ο οποίος παραιτήθηκε. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο κ. Μπατζιάκας θα εκτελεί και χρέη προέδρου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θέση που κατείχε επίσης ο κ. Ζαρκάδας-Βεργής.

Ο κ. Μπατζιάκας αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα από σήμερα Τετάρτη 1η Αυγούστου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νέους αντιδημάρχους, που θα αναλάβουν, είτε τέλος Αυγούστου, είτε μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κα Δέσποινα Κότογλου αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ τη θέση της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού που κατείχε η ίδια, θα αναλάβει η δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος κα Βιολέτα Καντόλα. Η Μίνα Καλογήρου που διετέλεσε παλιότερα αντιδήμαρχος Πρασίνου, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Προγραμματισμού, εκτελώντας ουσιαστικά τα καθήκοντα που είχε ο Θάνος Θεοδώρου, που παραμένει απλός σύμβουλος.

Στις αντιδημαρχίες (αν δεν γίνουν άλλες τροποποιήσεις), παραμένουν ως έχουν ο Ανδρέας Ζέρβας στην Αντιδημαρχία Οικονομικών, ο Γιώργος Πράττος στην Καθαριότητα, ο Χρήστος Στεφόπουλος στην αντιδημαρχία Νέας Ιωνίας, Αισωνίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων, η Νατάσσα Μορφογιάννη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Αθανάσιος Σταυρίδης στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Αποστόλης Μαλαματίνης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Σε ότι αφορά στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα, πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να αναλάβει ο κ. Στέργιος Παπαευσταθίου, στη θέση του κ. Αριστείδη Σαββάκη και αντίστοιχα πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ο Μιχάλης Καπουρνιώτης στη θέση του Γιώργου Βλιώρα που πιθανόν να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου. Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Μαγνησίας (ΣΥΔΙΣΑ) αναλαμβάνει ο Αποστόλης Γαλάτης στη θέση που βρίσκεται ο κ. Κώστας Γανωτής ενώ η κα Σοφία Χάλαρη παραμένει πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ.

Εξετάζεται η περίπτωση να τεθεί σε αργία ο Δ. Πέγιος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Μπέος, εξετάζει με την ομάδα πλειοψηφίας, να θέσει σε αργία τον πρώην αντιδήμαρχο Δ. Πέγιο, που αποπέμφθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη, προκειμένου να εκπέσει πλέον της θέσης του και να «ενισχυθεί» η ομάδα, με την παρουσία του πρώτου επιλαχόντα συμβούλου, του κ. Τάσου Καπουρνιώτη.
Μάλιστα εξετάζεται, η παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, (Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) με αφορμή «αδικαιολόγητες απουσίες» του κ. Πέγιου από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν κινηθεί τελικά η διαδικασία, θα βασιστεί σε άρθρο στο οποίο σημειώνεται πως «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος».

Σημειώνεται ότι εκτός της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, κ. Δημήτριος Πέγιος, ο οποίος κατηγορήθηκε– μεταξύ άλλων – για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ιδιοτέλεια και εξουσιολαγνεία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα πλειοψηφίας καταλογίζονταν στον κ. Πέγιο ότι, «υποκινούμενος, εντάχθηκε σε μηχανισμό υπονόμευσης της Δημοτικής Αρχής, μη μπορώντας να αποδεχθεί την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου» και έκτοτε, παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.