Άλλες επτά απάτες για Αθηναίο που είχε εξαπατήσει και την ΕΒΟΛ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση

Σε άλλες επτά απάτες ενέχεται ένας 57χρονος από την Αθήνα, που το περασμένο καλοκαίρι είχε συλληφθεί για απάτη σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι ο 57χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του από 28-03-2019 έως 01-08-2019 διέπραξαν ακόμη επτά παρόμοιες απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα σχετικά με παραγγελίες προϊόντων σε βάρος εταιρειών που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Ο συγκεκριμένος δράστης στις 25 και στις 31 Ιουλίου 2019 προσποιήθηκε εκπρόσωπο εταιρείας, επικοινώνησε με την ΕΒΟΛ και παρήγγειλε 1.300 κ. τυρί φέτα έναντι 8.500 €. Ο άνδρας έστειλε μέσω email πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων. Με την ίδια μέθοδο στις 31 Ιουλίου ο ίδιος άνδρας, παρήγγειλε άλλα 1.300 κ. φέτα έναντι του ίδιου ποσού και με την ίδια μέθοδο προσπάθησε να εξαπατήσει την γαλακτοβιομηχανία. Ο 57χρονος εμφανίστηκε στις 2 Αυγούστου, ξανά με φορτηγό ιδιοκτησίας του να παραλάβει την ποσότητα τυριού, το παρέλαβε, στελέχη της ΕΒΟΛ κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και ενημέρωσαν την Ασφάλεια.

Η Αστυνομία αντέδρασε άμεσα και έστησε μεγάλη επιχείρηση, αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 57χρονο που οδηγούσε συμβατικό φορτηγό (όχι ψυγείο). Αφού το ύποπτο φορτηγό ακολούθησε πορεία προς Αθήνα, στη συνέχεια πήρε το δρόμο της εθνικής οδού προς Κόρινθο. Ο 57χρονος, κάποια στιγμή στα όρια του νομού Κορίνθου, που ενδεχομένως αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί η Αστυνομία, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.