Αλυκές: Θερινός προορισμός με σάπια και ξηλωμένα παγκάκια και σκουπίδια στις παιδικές χαρές

Έντονα παράπονα κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής

Οι Αλυκές, προάστιο του Βόλου, «ανεβαίνουν» κάθε καλοκαίρι, με πολλούς κατοίκους του Βόλου, αλλά και ξένους επισκέπτες να επισκέπτονται την περιοχή για το μπάνιο τους, τον καφέ και το φαγητό τους στα ωραία εστιατόρια, στις καφετέριες και τα τσιπουράδικα. Κι ενώ οι επαγγελματίες προσπαθούν να αναβαθμίσουν την περιοχή, με ποιοτικά προϊόντα, παροχή υπηρεσιών και ωραία ατμόσφαιρα, φαίνεται ότι ο Δήμος δεν ασχολείται με κάτι άλλο εκτός του κέντρου του Βόλου.
Κάτοικοι από τις Αλυκές επανειλημμένως έχουν επικοινωνήσει με το magnesianews.gr κι έχουν καταγγείλει πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Κάτοικος της περιοχής μόλις χθες μετέφερε στο magnesianews.gr την κατάσταση που επικρατεί στα παγκάκια των Αλυκών και μάλιστα σε αυτά που βρίσκονται στο πεζόδρομο, ο οποίος γεμίζει καθημερινά κόσμο.
«Παγκάκια σάπια, ξηλωμένα ακόμη και πίσω από τον ναυαγοσώστη. Δεν είναι εικόνα αυτή. Δεν μπορούμε ούτε να καθίσουμε σε ένα παγκάκι όταν κάνουμε βόλτα. Σκίστηκαν τα ρούχα μας από τη μεταλλική βάση που προεξέχει και δεν υπάρχει ξύλο», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος της περιοχής, τονίζοντας πως είναι απαράδεκτη η εικόνα αυτή σε έναν τουριστικό προορισμό.
Μάλιστα, δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τα παγκάκια, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχει πρόβλημα και με τα σκουπίδια. Ειδικότερα, στη γωνία της οδού Λεμάν στο πρώτο πάρκινγκ υπάρχουν δύο παιδικές χαρές και τα σκουπίδια εκεί είναι πολλά. Μέρες τώρα παραμένουν άδεια μπουκάλια, πλαστικά, χαρτιά συσκευασιών και ο Δήμος, σύμφωνα με τον κάτοικο των Αλυκών, δεν θορυβείται για να καθαρίσει την περιοχή, αλλά και να συντηρήσει και όλη την υπόλοιπη υποδομή των Αλυκών, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να είναι ασφαλείς απ’ όλες τις απόψεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.