Άμεση λειτουργία του προγράμματος ‘Άθληση για Όλους” ζητά η ΛΑΣ

Άμεση λειτουργία του προγράμματος ‘Άθληση για Όλους” ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση με ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Όπως αναφέρει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» έχει σταματήσει τη λειτουργία του στον Δήμο Βόλου, εντελώς αδικαιολόγητα, για πάνω από δυο χρόνια, από τον Μάρτιο του 2020, στερώντας το κοινωνικό δικαίωμα στον αθλητισμό σε πολλούς δημότες όλων των ηλικιών, σε ανθρώπους λαϊκών οικογενειών, αφαιρώντας τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία και στην ψυχοκοινωνική τους κατάσταση.

«Η στάση της δημοτικής αρχής Βόλου έρχεται να «κουμπώσει» στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για μη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του προγράμματος που έχει στόχο έχει να ανοίξει τον δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα, στέλνοντας τον κόσμο στους ιδιώτες. Οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανάγκης του λαού για άσκηση, σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική», αναφέρεται στην ερώτηση.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, ταυτόχρονα άφησε στον «αέρα» – στην ανεργία τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, που έχασαν και τις μικρές αποδοχές που προβλέπονται (περίπου 400 € τον μήνα) και τα ένσημά τους. Μάλιστα, για το 2021 – 2022, είχε προγραμματιστεί να προληφθούν 12 γυμναστές, σε 13 προγράμματα που αφορούσαν όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης και ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, το κόστος του οποίου ανέρχονταν σε μόλις 55.000 €.

Με πρόσχημα την πανδημία η δημοτική αρχή ποτέ δε δρομολόγησε το πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επέτρεψε και όρισε τη λειτουργία των ΠΑγΟ για την περίοδο από τις 06 – 12 – 2021 έως και τις 31 – 08 – 2022, όπως έγινε σε πληθώρα δήμων, τονίζει η παράταξη που ερωτά τη Δημοτική Αρχή τι θα κάνει για να επαναλειτουργήσουν, άμεσα, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στον Δήμο Βόλου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μαζικού αθλητισμού στην πόλη και να μπορέσουν να εργαστούν οι 12 γυμναστές που απασχολούνταν στο πρόγραμμα και που εδώ και μήνες είναι άνεργοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.