Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας

Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ κ. Κ. Παπανάτσιου προς την Υπουργό Παιδείας την από 19-4-2021 Ανακοίνωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με την πιθανότητα μετατροπής των ανωτέρω σχολείων σε Πειραματικά.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας πολλά ερωτήματα δημιουργήθηκαν με πρωταρχικό το πώς μια τέτοια πρόταση – απόφαση προωθείται προς υλοποίηση χωρίς καμία ενημέρωση και μάλιστα σε περίοδο δύσκολων συνθηκών λόγω της πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά. Επιπλέον οι Σύλλογοι εκδηλώνουν την έντονη ανησυχία τους για το ποιο είναι το μέλλον των σημερινών εξακοσίων μαθητών, καθώς όπως είναι γνωστό, η φοίτηση στα Πειραματικά γίνεται με κλήρωση και αναρωτούνται πού θα φοιτήσουν οι μαθητές που δεν θα κληρωθούν και θα αναγκαστούν να μετακινηθούν όχι στα όμορα σχολεία που είναι πλήρη, αλλά σε άλλες περιοχές αρκετά μακρύτερα από τον τόπο κατοικίας τους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει όχι μόνο επιβάρυνση στον οικογενειακό προγραμματισμό, αλλά θα δημιουργήσει έντονα ψυχολογικά προβλήματα στους μαθητές που θα χάσουν τους συμμαθητές τους και το σχολείο της γειτονιάς τους.

Η Βουλευτής αναφέρει ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου θέτουν σειρά ερωτημάτων για το τρόπο λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων και τον τρόπο επιλογής των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για μετατροπή τους σε Πειραματικές και τελειώνουν διευκρινίζοντας ότι οι ανησυχίες τους δεν αφορούν την ύπαρξη ενός Πειραματικού σχολείου αλλά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του και το γιατί δε δημιουργείται εξαρχής ένα Πειραματικό σχολείο στο Βόλο αλλά χρησιμοποιούνται ήδη υπάρχουσες πολυπληθείς σχολικές μονάδες .

Η κ. Παπανάτσιου ζητά από την Υπουργό Παιδείας να εξετάσει τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.