Ανακοίνωση κατοίκων Αγ.Γεωργίου Μπαξέδων Βόλου για το νερό των Σταγιατών

Κάλεσμα προς τους συμπολίτες τους στα χωριά και την πόλη του Βόλου να σβήσουν, μαζί με τους κατοίκους των Σταγιατών, την “πυρκαγιά” που άναψε στο χωριό τους ο Μπέος και η παρέα του, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι Αγίου Γεωργίου Μπαξέδων Βόλου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση:

“Η συστηματική δυσφήμηση του πεντακάθαρου πηγαίου νερού των χωριών μας ότι είναι μολυσμένο και η χλωρίωσή του.

Η εγκατάλειψη στο έλεος του καιρού και του χρόνου, της φθοράς και των κατολισθήσεων των πηγών Μάνας Πορταριάς και Κουκουράβας.

Η συστηματική αποφυγή καθαρισμού των υδρομαστεύσεων, των δεξαμενών και των δικτύων ύδρευσης.

Οι απόπειρες αρπαγής των νερών και των δικτύων άρδευσης από τα χέρια των κατοίκων των αγροτικών περιοχών του Δήμου, για οικονομική εκμετάλλευση.

Η άρνηση εκσυγχρονισμού του διάτρητου δικτύου ύδρευσης αμιαντοσωλήνων, μέσα στην πόλη του Βόλου, από τους οποίους διαρρέει το 50% του νερού.

Η άρνηση ορθολογικής εξυγίανσης της ΔΕΥΑΜΒ και η συνεχιζόμενη μεθόδευση διάλυσής της με κατά παραγγελία «στημένες» μελέτες ΜΗ βιωσιμότητάς της.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για μπίζνες εμφιάλωσης του πηγαίου νερού.

Η συνεχής αφαίμαξη των ταμείων της ΔΕΥΑΜΒ από την εργολαβική εταιρία ΕΡΓΗΛ. Η κάλυψη των αιρετών και υπηρεσιακών υπαιτίων του σκανδάλου «ΕΡΓΗΛ» και η προώθησή τους σε αξιώματα και διευθυντικές θέσεις.

Η απόκρυψη για ευνόητους λόγους από τους πολίτες της Μελέτης Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της περιοχής που έχει παραγγείλει η ΔΕΥΑΜΒ.

Ο αυταρχισμός, η ακατάσχετη ψευδολογία, η κατασυκοφάντηση και οι προσπάθειες χρησιμοποίησης σε βαθμό χειραγώγησης της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών εναντίων των ενεργών πολιτών,

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΑ ΧΕΡΙΑ!!!

Επειδή το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε αποτελούν όρους και προϋποθέσεις της ύπαρξής μας, είναι ή ίδια η Ζωή και όχι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι νυχτερινές διασκεδάσεις,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ στα χωριά και την πόλη του Δήμου Βόλου να σβήσουμε, μαζί με τους φιλότιμους κατοίκους των Σταγιατών, την πυρκαγιά που άναψε στο χωριό τους ο Μπέος και η παρέα του, πριν αυτή φουντώσει και φτάσει και στο δικό μας χωριό”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.