Αναλύσεις στο θαλασσινό νερό από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας-«Το ζητάει ο κόσμος, είναι υποχρέωσή μας»

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Χρ. Βενέτης πρόεδρος του Συλλόγου

Απόφαση για διενέργεια αναλύσεων στο θαλασσινό νερό, όπως είχε προαναγγελθεί, έλαβε το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Βενέτης.
Όπως είπε, οι αναλύσεις θα διενεργηθούν πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου και θα έρθουν προς επίρρωση και των άλλων μετρήσεων που έχουν γίνει και δεν αμφισβητούνται.
Ο κ. Βενέτης τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα προβεί σε αναλύσεις των νερών, γιατί είναι ένα εξελικτικό φαινόμενο, είναι υποχρέωσή του, από το ρόλο του ως φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας και το ζητάει ο κόσμος.
«Από όσα ανακοινώθηκαν οι αναλύσεις του νερού είναι καλές, κάτι που πιστεύω ότι κι εμείς θα επιβεβαιώσουμε, ο κόσμος θα είναι πιο σίγουρος και θα είναι ένα επιπλέον «όπλο», γιατί ο κόσμος δείχνει ότι εμπιστεύεται πολύ τον Ιατρικό Σύλλογο», δήλωσε ο πρόεδρος.

Όσον αφορά στη δυσπιστία που εκφράζουν για τις μετρήσεις πολλοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Βενέτης τόνισε ότι ίσως οφείλεται και σε μετρήσεις στο παρελθόν για την αέρια ρύπανση, που δεν παραδέχονται επισήμως ότι υπάρχει, ενώ έχει διαπιστωθεί χασμωδία μεταξύ των φορέων.

Ο κ. Βενέτης ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας κλήθηκε στην ενημερωτική σύσκεψη του υπουργείου Πολιτική Προστασίας που έγινε για την ποιότητα των νερών της θάλασσας την Κυριακή στον Βόλο, την Παρασκευή στις 19.50, που ο Σύλλογος είναι κλειστός, ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί, προσωπική πρόσκληση δεν έγινε και δεν παραβρέθηκε ο επιστημονικός Σύλλογος.
Ο πρόεδρος του ΙΣΜ τόνισε ότι αυτό που δεν περίμενε ήταν να λοιδορηθεί προσωπικά από εφημερίδα της περιοχής, σε σχέση με την απουσία του, χωρίς να ερωτηθεί γιατί απουσίαζε. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία στην περιοχή

Συμπαράσταση στους εργαστηριακούς
Αναφερόμενος στους εργαστηριακούς γιατρούς, ο Χρ. Βενέτης τόνισε ότι έγινε γνωστό στην κοινωνία ότι αδικούνται κατάφωρα από τον ΕΟΠΥΥ και την κυβέρνηση και οι κλινικοί γιατροί ζήτησαν τη συμπαράσταση όλων των ιδιωτικών γιατρών της περιοχής, για να κλιμακωθεί η διαμαρτυρία τους.
Ο πρόεδρος του ΙΣΜ ανέφερε ότι δεν έχει σαφή εικόνα το πόσοι γιατροί συμμετέχουν στην κινητοποίηση, η οποία εξαγγέλθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αφού συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου με ομόφωνη απόφαση.
Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει γιατρός που να νομίζει ότι οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν άδικο, καθώς το claw back και το rebate είναι μνημονιακό μέτρο, που όσο πάει επιτείνεται, γιατί προστίθενται νέες εξετάσεις, ενώ τα χρήματα που ξοδεύει ο ΕΟΠΠΥ είναι τα ίδια, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται όλο και περισσότερο και πλέον οι εργαστηριακοί γιατροί έχον φτάσει στα όριά τους.

«Υπήρξαν υποσχέσεις ότι το μέτρο θα αρθεί, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση βολεύεται έτσι», τόνισε ο κ. Βενέτης.
Επειδή όμως τα χρέη των εργαστηριακών γιατρών διογκώνονται μέρα με τη μέρα, ζητούν να μπουν διαγνωστικά πρωτόκολλα, οι εξετάσεις να αποζημιώνονται ανάλογα με την πραγματική τους αξία και όχι να υποαμοίβονται, για να δοθεί μια λύση και να γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος με τις εξετάσεις που χρειάζονται για τους ασφαλισμένους που πληρώνουν εισφορές.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το παρελθόν ήταν αμαρτωλό με υπερσυνταγογράφηση και έλλειψη ελέγχων, που όμως ήταν ανεπάρκειες του κράτους και όχι των γιατρών.
Όσον αφορά στα φάρμακα, ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι είναι πανευρωπαϊκό, η παραγωγή τους γίνεται σε τρίτες χώρες και υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια και στις τιμές στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, που από τη στιγμή που δεν είναι παραγωγοί υπόκεινται στους κανόνες προσφοράς και ζήτησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.