«Ανάσα» στις κλινικές θα δώσει το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας

Παραδόθηκε σήμερα προς χρήση το μισό Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου, που θα λειτουργήσει αρχικά για 12 ώρες και στη συνέχεια θα επεκταθεί στις 24 για το σύνολο των 20 κρεβατιών που διαθέσει. Το τμήμα αναμένεται να αποσυνφορήσει τις παθολογικές κλινικές και να προσφέρει καλύτερες συνθήκες στους χρόνια πάσχοντες που θα πηγαίνουν για τη θεραπεία τους.
Τη χαρά του για τα εγκαίνια του τμήματος εξέφρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός που τόνισε ότι ό,τι καινούργιο δημιουργείται σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι για το καλό των ασθενών.ΒΡΑΧΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, ανέφερε, ήταν μεγάλο έλλειμμα τόσο καιρό για το Νοσοκομείο και είναι μια πρωτοπορία που υπάρχει για τα περισσότερα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία, ενώ προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Πρόκειται για έναν καλαίσθητο χώρο, στον οποίο θα εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη 24ωρης νοσηλείας (one day clinic) που σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με 10 κρεβάτια.
Σύμφωνα με τον διοικητή αρχικά θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 12ωρη λειτουργία και, εντός του επόμενου μήνα, αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, να πάει σε 24ωρη λειτουργία και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 20 κρεβάτια.

«Θα εξυπηρετούνται καθημερινά σε πολιτισμένο περιβάλλον, οι άνθρωποι που χρειάζονται το Νοσοκομεία για μια ημέρα και οι οποίοι σήμερα μπαίνουν στις κλινικές, δημιουργούν πρόβλημα και πολλές φορές φιλοξενούνται σε ράντσα και εξυπηρετούνται μοιραία, λίγο πιο καθυστερημένα, επειδή είναι χρόνια τα προβλήματά τους», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για 4-5 εισαγωγές ημερησίως, ενώ πρόκειται για πολυμεταγγιζόμενους, για ογκολογικούς ασθενείς ή για νεφρολογικούς ασθενείς, που χρειάζονται ειδικές θεραπείες και που πάνε στο Νοσοκομείο για κάποιες ώρες.
«Εμάς μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός που έρχεται με το κοστούμι του γιατί δεν είναι ασθενής, να φεύγει ευχαριστημένος και ουσιαστικά να μην μπαίνει στη διαδικασία της νοσηλείας σε μια κλινική που έχει βαριά περιστατικά, πιθανά λοιμώδη και ενώ έρχεται για θεραπεία ρουτίνας, να εξελίσσεται σε περιστατικό που πιθανόν να χρονίζει», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Στο Τμήμα θα γίνονται εισαγωγές και θα δίνονται εξιτήρια και αν κάποιος χρειαστεί να παραμείνει παραπάνω από 12 ώρες θα γίνεται μεταφορά στην κλινική.
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, με τη λειτουργία του τμήματος θα αποσυμφορηθούν οι παθολογικές κλινικές, ενώ οι νοσηλευόμενοι θα εξυπηρετούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος, που διαθέτει προϊσταμένη και τρεις νοσηλευτές, ενώ επιστημονικά υπεύθυνος είναι γιατρός με μεγάλη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος ο διοικητής είπε ότι στο Νοσοκομείο αξιοποιούνται όλα τα άξια στελέχη ένθεν και ένθεν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια όλα τα τμήματα να λειτουργήσουν και να αποδώσουν στο μάξιμουμ. Όπως είπε υπάρχει πολύ καλό υλικό στο Νοσοκομείο αλλά «δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά ή δεν υπάρχει όραμα. Ελπίζω μαζί με το αξιόλογο τιμ που βοηθάει τη Διοίκηση, να μπορέσουν να αναδείξουμε και τις ικανότητες αυτών των ανθρώπων», τόνισε.

Για ένα καινούργιο τμήμα, με μια προϊσταμένη που έχει την εμπειρία και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να προσφέρουμε την αξιοπρέπειά τους σε ανθρώπους που έρχονται για λίγες ώρες, χρειάζεται να πάρουν ένα φάρμακο, είναι χρόνια πάσχοντες και σε ένα περιβάλλον που θα αισθάνονται καλύτερα και όχι χειρότερα, έκανε λόγο η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά.
Όπως ανέφερε, ο χώρος που δημιουργήθηκε το τμήμα Βραχείας Νοσηλείας ήταν κάποιες αποθήκες και ιατρεία που δεν ήταν ενεργά και κρεβάτια για ασθενείς υπό παρακολούθηση στα ΤΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.