Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Την Πρωτομαγιά στις 12.30 μ. προγραμματίστηκε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψη απόφασης – θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για τα περιστατικά βίας κατά την άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων, την αντιμετώπιση της τοξικότητας, του εκχυδαϊσμού και του εκφυλισμού της τοπικής δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο δήμαρχος και κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας, παρά μόνο επτά δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και οι δύο της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και πέντε πολίτες.
Η τρίτη συνεδρίαση, για το ίδιο θέμα, θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και ώρα 12:30 στο Δημαρχείο Βόλου, σύμφωνα με την πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Χρήστος Βενέτης τόνισε ότι για μια ακόμη φορά δεν υπήρξε απαρτία, φαίνεται ότι το θέμα δεν απασχολεί και τόσο την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είναι ένα μείζον θέμα δημοκρατίας.
«Εδώ εκλεγήκαμε για να συνθέσουμε απόψεις, δεν ήρθαμε ούτε για να αντιδικούμε χειροδικώντας, πολύ σε περισσότερο φορώντας μάσκα. Δυστυχώς ένα παρόμοιο περιστατικό χωρίς μάσκα έγινε και στη Βουλή των Ελλήνων και εκεί είδαμε την άμεση αντίδραση του προέδρου και πως καταδίκασε αυτό το επεισόδιο», ανέφερε.

Σε δήλωσή του ο σύμβουλος της ΛΑΣ Κώστας Γαργάλας ανέφερε ότι η αναβολή είχε προαναγγελθεί ότι θα εξαντληθεί η διαδικασία και θα πάμε στην τρίτη συνεδρίαση, αλλά με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά ευτελίζεται όχι μόνο μια διαδικασία δημοκρατίας, αλλά ευτελίζονται και υποβιβάζονται πολλά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη βία και με τη μύηση στη βία χιλιάδων πολιτών του Βόλου.
«Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη και πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή η υποβάθμιση, η υποτίμηση και η διολίσθηση, εν τέλει, σε αυτή την ατραπό που δεν είναι η δοκιμότερη και αυτή που ταιριάζει στην πόλη, σε σχέση με την πολιτιστική και την πολιτισμική της διαδρομή, είναι κάτι που καλούμαστε να υπερασπιστούμε, σε αντίθεση με αυτούς οι οποίοι και ευτελίζουν θεσμούς και ταυτόχρονα υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών», επισήμανε ο κ. Γαργάλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.