Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μονάδα SRF

Ο δήμαρχος είπε ότι ψηφίζεται νόμος που θεωρεί προϋπόθεση την ανάκτηση ενέργειας

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τη μονάδα παραγωγής SRF, που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά όσων αντιδρούν στην καύση των σκουπιδιών, λέγοντας ότι ποσοστό 80% όσων σήμερα φωνάζουν κάποια εποχή τα έπαιρναν από την ΑΓΕΤ.

Στην ενημέρωση που έκανε προς το σώμα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι στο τέλος Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή ο νόμος για τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και για παραγωγή ενέργειας. «Ως εκ τούτου εσείς κ. Αποστολάκη που ήσασταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μας κατηγορούσατε, καλείστε να πάρετε θέση με αυτό που έρχεται», τόνισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι με εντολή της ΕΕ η διαχείριση των σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας γίνεται νόμος του κράτους και οι μονάδες που προωθούν οι Δήμοι και δεν εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό δεν θα χρηματοδοτηθούν.
«Πρέπει να ακολουθούμε τις πρακτικές του 1960 ή 1970 ή να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Βέβαια δεν ξέρω αν οι μονάδες στην Ευρώπη είναι στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος Βόλου πάντως, με τη συνδρομή των υπηρεσιακών στελεχών και των εξωτερικών συνεργατών κατέθεσε τον φάκελο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που επέστρεψε ολοκληρωμένος και η μονάδα θα είναι σύγχρονη και θα λύσει προβλήματα, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», τόνισε και επανέλαβε ότι η μονάδα που θα φτιάξει ο Δήμος δεν καίει και δεν θάβει τα σκουπίδια, ενώ για το SRF που θα παράγει είπε ότι αν δεν βρεθεί βιομηχανία που θα το θέλει, μπορεί να μεριμνήσει η κυβέρνηση για το που θα διατεθεί.
Ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή «πρέπει να σταματήσουν οι περίεργοι τύποι, που διαμαρτύρονται και επιτέλους, οι πολλοί να υπερισχύουν των λίγων».

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ – Αποστολάκη
Ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε κατά του επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσονα Αποστολάκη, για τα σκάνδαλα που βγαίνουν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τον έβαλε υποψήφιο στον Δήμο και δεν το ψήφισε ούτε «η μάνα του». Μετά την αντίδραση συμβούλων των μειοψηφιών ότι η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, ο Αχ. Μπέος παραδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι δεν το γνώριζε.

Μεγάλο φαγοπότι
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Ριζόπουλος τόνισε ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζεται να γίνουν Πανελλαδικά και είναι 44 δις € με χρήματα της ΕΕ, δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά γιατί υπάρχει μεγάλο φαγοπότι των εταιριών, των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών, για να επενδύσουν κεφάλαια και να βγουν κερδισμένοι.
Ο ίδιος είπε ότι η παράταξη θα πάει κόντρα σε αυτή την πολιτική.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον σύμβουλο για την πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ από το 7 στο 4% και επισήμανε ότι μέσα από τα προγράμματα αυτά θα φέρει επενδύσεις 100 εκ €, ο Δήμος είναι έτοιμος να καταθέσει μελέτη υδάτινων πόρων, ύψους 37 εκ. €, προκειμένου το 80% του νερού που καταναλώνεται να είναι πηγαίο νερό και πιο φθηνό.

Αυξήθηκαν άσθματα και παιδικοί καρκίνοι
Η σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αφροδίτη Γάντζου αναφέρθηκε στην επιπτώσεις στην υγεία από την καύση σκουπιδιών αναφέροντας ότι «ως παιδίατρος θα ήθελα να πω, επειδή μιλήσατε για τις εποχές του ’60 και επειδή ο κ. Μουλάς μίλησε για κωλοβακτηρίδια, από το 1994 ιδιωτεύω, τα περιστατικά του βρογχικού άσθματος και παιδικού καρκίνου είναι πολλαπλάσια από το ’60 και η ατμοσφαιρική ρύπανση παίζει τον κυριότερο ρόλο όταν μιλάτε για τους γραφικούς που κρεμιούνται στην ΑΓΕΤ θα δέχεστε ότι υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις».

Ο δήμαρχος είπε ότι είναι δικαίωμα του καθένα να πιστεύει ότι θέλει και να λέει την άποψή του, αλλά είναι άλλο αυτό και άλλοι οι ακρότητες. «Το 80% αυτών που φωνάζουν κάποια εποχή τα έπαιρναν από την ΑΓΕΤ και τώρα δεν τα παίρνουν φωνάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.