Ανεξάρτητοι: «Δεν θα αποκρύπταμε εναπόθεση μολυσματικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ»

Το γεγονός ότι δεν γνώριζαν για εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στον ΧΥΤΑ, υποστηρίζουν σε κοινή τους δήλωση οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι έγινε κατάθεση βιντεοσκοπημένου υλικού από τον τότε επικεφαλής της παράταξης Μαργαρίτη Πατσιαντά σε υπουργό και πρώην βουλευτή Μαγνησίας, που εμφάνιζε εναπόθεση μολυσματικών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.

«Ζητούμε από τον κ. Πατσιαντά να τοποθετηθεί ως προς την αλήθεια της είδησης και να την επιβεβαιώσει ή να τη διαψεύσει. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, αν αληθεύει, πράγματι δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα αφού ο κ. Πατσιαντάς ήταν ο επικεφαλής της ενιαίας τότε παράταξής μας. Και φυσικά δεν θα περνούσε ποτέ από το δικό μας μυαλό να το αποκρύψουμε από τον Λαό του Βόλου. Μπορεί σε κάποιους να έχουν γίνει συνήθεια οι μυστικές κινήσεις αλλά όχι σε εμάς», σημειώνουν οι ανεξάρτητοι στη δήλωσή τους.

Όπως τονίζουν, αν αυτό αληθεύει, εγείρει και πολύ μεγαλύτερο θέμα για την νυν Δημοτική Αρχή και τις πράξεις της αναφορικά με την υγεία των πολιτών.
Καταλήγοντας οι έξι τονίζουν ότι θα κάνουν επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΧΥΤΑ Βόλου και ως προς το αν ποτέ υπήρξε εναπόθεση τέτοιου είδους απορριμμάτων και με την ευθύνη τίνος, όπως και υποχρεούνται.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι Ε. Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινμός, Φ. Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.