Ανοιχτό αύριο το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδα του Νοσοκομείου Βόλου

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης για την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας των νοσοκομείων της χώρας μας, παρουσίασαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, σε διαδικτυακή σύσκεψη, Καθηγητές και Διευθυντές Αναισθησιολόγοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την εκδήλωση οργάνωσε η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. εν όψει της Ημέρας Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας (Ι.Π.& Π.Φ.), που θα γιορταστεί φέτος την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Τα ιατρεία, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Βόλου,  θα συντονιστούν για 6η συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν ανοιχτά ταυτόχρονα σε όλη την χώρα, με στόχο, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας για τους ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιο πόνο και άλλα βασανιστικά συμπτώματα σοβαρών νόσων και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν εντελώς αβοήθητοι αν η Πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα.

Οι συμμετέχοντες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των ασθενών κι έδωσαν ραντεβού στα ΙΠ & ΠΦ όλης της Ελλάδας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, για να διαδώσουν το μήνυμά της: «Υποστήριξε το δικαίωμά σου: Πρόσβαση για όλους στην Θεραπεία του Πόνου και στην Παρηγορική Φροντίδα».

Σημειώνεται πως Ιατρείο Πόνου & Παρηγορητικής Φροντίδας λειτουργεί και στο Νοσοκομείο Βόλου με τους Αναισθησιολόγους Χαυτούρα Ευαγγελία και Υφαντίδη Φώτιο. Οι δραστηριότητες του Τμήματος αφορούν κυρίως στον Οξύ και Χρόνιο πόνο, καθώς και στον Καρκινικό πόνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.