Ανταποκρίνονται οι Βολιώτες στην εθελοντική αιμοδοσία

Αν και οι ανάγκες σε αίμα δεν τελειώνουν ποτέ ενόψει καλοκαιριού

Εθελοντική αιμοδοσία βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, μαζί με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται στο σημείο από τις 9 το πρωί και η Εύα Κουτσιμπάνα γιατρός του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, έκανε λόγο για σταδιακή συμμετοχή, προσθέτοντας ότι “ο κόσμος ανταποκρίνεται, μερικές φορές όχι όσο θα θέλαμε κι όποιος μπορεί να έρθει να δώσει αίμα γιατί το καλοκαίρι είναι μπροστά μας”.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Ιατρόπουλος ταμίας στον Σύλλογο Αιμοδοτών “Αλληλγγύη”, ανέφερε ότι «είναι μια προσπάθεια για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε”, ενώ σχολιάζοντας την συμμετοχή πρόσθεσε “Πηγαίνουμε πολύ καλά και ελπίζουμε γι ακόμη καλύτερα».

Ο κ. Ιατρόπουλος, αναφέρθηκε στις ανάγκες σε αίμα που υπάρχουν ενώ η επόμενη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα νησιά των Σποράδων. “Ανά πάσα στιγμή υπάρχει ανάγκη από αίμα. Ποτέ δεν τελειώνουν οι ανάγκες. Βοηθήστε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο και νέα μέλη να έρθουν”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ταμίας του Συλλόγου Αιμοδοσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.