Αντιδράσεις των μειοψηφιών για το μειωμένο μίσθωμα του «Ξενία» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αντέδρασαν οι μειοψηφίες για την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μειωμένο μίσθωμα στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου τους επόμενους 18 μήνες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση στους όρους της σύμβασης μίσθωσης του Δήμου Βόλου με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “DOMOTEL ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ” και καθόρισε το μηνιαίο μίσθωμα για διάστημα 18 μηνών από την αρχή του 2022 να είναι 252.180 € ετησίως. Εφόσον η μισθώτρια εταιρεία αποδεχθεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συμφωνήσει για το καταβλητέο μίσθωμα για τα δύο επόμενα έτη θα ακολουθήσει η κατάρτιση της σχετικής έγγραφης σύμβασης.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αποστολάκης είπε ότι έγινε μείωση μισθώματος στην περίοδο της πανδημίας, αλλά το ξενοδοχείο δεν είναι συνεπές και ψήφισε αρνητικά.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος απάντησε ότι δεν κάνουμε αβάντα σε κανέναν. Επειδή ακούμε βλέπουμε και συμμετέχουμε, οι άνθρωποι που είναι στον κλάδο υποφέρουν. Θα κάνουμε την τροποποίηση για 18 μήνες με την ελπίδα να βελτιωθεί η οικονομία. Οι δύο μειώσεις έγιναν με απόφαση Δικαστηρίου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Α. Ριζόπουλος τόνιζε ότι αντί για 455.000 € που όταν αρχικά η σύμβαση και από το 2010 έφτασε στα μισά χρήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Η Domotel μια μεγάλη εταιρία με πολυτελή ξενοδοχεία που δεν έχει βγει χαμένη και ψήφισε αρνητικά.

Η συμβολαιογραφική πράξη για το Πανθεσσαλικό
Το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης της «Πανθεσσαλικό ΑΕ».
Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Αποστολάκης είπε ότι είναι σοβαρό θέμα που δεν μπορεί η εισήγηση να έρχεται μια μέρα πριν. Το πλάνο χρηματοδότησης είναι στον αέρα, τα κόστη θα είναι πολύ μεγάλα. Από την εισήγηση υπάρχει περίπτωση το Πανθεσσαλικό να ιδιωτικοποιηθεί και να αφήσει τον Δήμο εκτός. Πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Α. Ριζόπουλος, είπε ότι γίνεται ιδιωτικοποίηση του σταδίου και διαφωνεί με την απόφαση παραχώρησής του στο Δήμο Βόλου από την ΕΤΑΔ.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Α. Ζέρβας, αν χρειαστεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επί ημερών μας γίνεται χρηστή διαχείριση. Είναι ελεγμένη η συμβολαιογραφική πράξη και τυπική είναι η επικύρωση.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι μιλάμε για σύμβαση αορίστου χρόνου με το Δημόσιο, είπε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση η Δημοτική Αρχή. Όπως είπε το Πανθεσσαλικό ήταν απαραίτητο για τις ανάγκες των πολιτών και την ευθύνη που δεν αναλάμβανε κανείς εδώ και χρόνια, την ανέλαβε η Δημοτική Αρχή και τα χρήματα που δίνει το Δημόσιο είναι κοντά στα λειτουργικά έξοδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.