Αντιμέτωποι με χημικά και Αστυνομία οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Αντιμέτωποι με χημικά και δυνάμεις της Αστυνομίας, με τις οποίες υπήρξαν συμπλοκές και πέντε τραυματίες, βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στους Δήμου της Μαγνησίας, που με δύο λεωφορεία πήγαν στην πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με πορεία προς τη Βουλή.
Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας Γιώργο Μαγιάκο, 100 περίπου εργαζόμενοι των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ν. Πηλίου πήγαν στην Αθήνα με δύο λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή, έξω από την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της Αστυνομίας, που τους εμπόδισαν τη διέλευση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους εκτόξευσαν σκουπίδια προς τους αστυνομικούς και οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά. Στη συνέχεια οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να ρίξουν την μπάρα στην είσοδο της Βουλής, με τα ΜΑΤ και πάλι να τους σταματούν. Ο Γιώργος Μαγιάκος είπε ότι από τα επεισόδια υπάρχουν πέντε τραυματίες, δύο μέλη της ΑΔΕΔΥ, ένας της ΠΟΕ ΟΤΑ και τρεις συμβασιούχοι.
Οι συνδικαλιστές διαπίστωσαν ότι μετά τη συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουλέτη με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων θα παραταθούν μέχρι τέλος του χρόνου και στη συνέχεια θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.