Στο Βόλο αναμένεται αργά σήμερα το βράδυ αντιπροσωπεία του Δήμου Ροστόβ, που από το 1956 είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Βόλο, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις σχέσεις τους με το Δήμο Βόλου και με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ θα έχουν επαφές με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Κάθε Σεπτέμβριο, ο Δήμος Ροστόβ καλεί το Δήμο Βόλου σε εκδηλώσεις που γίνονται για τον εορτασμό ίδρυσης της πόλης και για φέτος, ο Δήμος της Ρωσικής πόλης επέλεξε αντιπροσωπεία να έρθει στο Βόλο, στο πλαίσιο του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη της Ρωσικής αντιπροσωπείας στο Βόλο, θα υπογραφεί νέο πρωτόκολλο επικαιροποίησης των σχέσεων, με το Δήμο Βόλου, που επιδιώκει συνεργασία στον Πολιτιστικό, εμπορικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ροστόβ θα μείνει στο Βόλο μέχρι την Κυριακή και θα κάνει επαφές, τόσο με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, όσο και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπογράφοντας τα αντίστοιχα πρωτόκολλα συνεργασιών.
Σημειώνεται ότι την πόλη του Ροστόβ είχαν επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου και η αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, όπου είχαν λάβει θετική απάντηση για επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στο Βόλο, ενώ είχαν τονίζει ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η διερεύνηση νέων τρόπων για την ανάπτυξη τουριστικών προγραμμάτων.































