Απ. Οντόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Άδεια η εμπορική αγορά την Κυριακή»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Προτίμησαν τις παραλίες οι Βολιώτες - Λάθος το μέτρο σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Έκαψε και την εμπορική αγορά η παρατεταμένη ζέστη που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα, καθώς δεν κυκλοφορούσε ψυχή την Κυριακή, πρώτη των θερινών εκπτώσεων, όπου είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα μαγαζιά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, υπογράμμισε ότι οι Βολιώτες προτίμησαν, όπως είναι λογικό, τις παραλίες παρά να περιδιαβούν την αγορά.

Εξήγησε ότι η Κυριακή είναι μια μέρα, στην οποία το προσωπικό θα πρέπει να αμειφθεί σύμφωνα με τον νόμο κατά 75% περισσότερο, ενώ και θα πρέπει να δοθεί και μια ημέρα ρεπό στους εργαζόμενους σε περίπτωση που απασχοληθούν εκείνη την ημέρα.

Το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης αυξάνεται αρκετά και από την άλλη πλευρά οι τζίροι που θα γίνουν τη συγκεκριμένη ημέρα δεν μπορούν να εξισορροπήσουν τα έξοδα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για άλλες περιοχές της χώρας όπως είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα νησιά του Αιγαίου, όπου τις Κυριακές η αγορά θα ήταν ανοιχτή, κάτι που θα συνέβαινε και στον Βόλο, εάν υπήρχε μεγάλη ροή τουριστών και αν εκείνοι παρέμεναν στην πόλη, η αγορά θα αυτορυθμίζονταν άσχετα εάν το τι έλεγε ο εμπορικός σύλλογος.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα έξοδα είναι περισσότερα απ’ ότι τα έσοδα και εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε και να είναι περισσότερα τα έξοδα» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, που πρόσθεσε πως την Κυριακή που μας πέρασε λειτούργησαν στην αγορά του Βόλου μόνο καταστήματα πολυεθνικών και αθηναϊκών αλυσίδων.

Η επόμενη Κυριακή, όπου σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα είναι τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα πριν την Black Friday, με τον εμπορικό κόσμο να εκφράζει τη διαφωνία του.

Ο κ. Οντόπουλος θεωρεί πως η αγορά έχει ανάγκη να λειτουργήσει τις τρεις Κυριακές των Χριστουγέννων και τη μία του Πάσχα, καθώς οι υπόλοιπες δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Κάνοντας μια αποτίμηση από την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων εκτίμησε πως δεν ήταν καλή, γιατί ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της ακρίβειας, αφού προσπαθεί να καλύψει πρώτα τις βασικές ανάγκες και μετά φροντίζει να ξοδέψει για τα υπόλοιπα.

«Έχουμε στα καταστήματα φθηνές τιμές και οι εκπτώσεις είναι υψηλές και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτως ώστε και ο καταναλωτής να κάνει συμφέρουσες αγορές και ο έμπορος να ξεστοκάρει τα προϊόντα. Είναι πάντως μια δύσκολη περίοδος» κατέληξε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.