Απ. Ριζόπουλος: Να μην πληρώσει τον «λογαριασμό» ο λαός

Εντύπωση προκαλούν οι τοποθετήσεις και το όψιμο ενδιαφέρον πολλών πολιτικών «παραγόντων» για τις ελλείψεις και τα μέτρα προστασίας, με αφορμή την πανδημία του κορωναϊού. Βουλευτές, δήμαρχοι και διάφοροι «πολιτευτές» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την «ατομική ευθύνη» και τον «εθελοντισμό», θέλοντας να ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες τους για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζει σε δήλωσή του το στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και τώρα, οι προσωπικές παρεμβάσεις τους, δεν αποσκοπούν στην άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αλλά σε μια ψευτοαντιπαράθεση – ψευτοαντιπολίτευση, που κύριο σκοπό έχει τη συγκάλυψη και των ατομικών ευθυνών τους, που με τα «δυο χέρια» ψήφιζαν τα αντιλαϊκά μέτρα. Και συνεχίζει ότι «βγάζουν μάτι» οι πολιτικές τους τοποθετήσεις.

Τη στιγμή που ο λαός κινδυνεύει από την πανδημία, στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση, προβάλουν το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», όπως στο ζήτημα για αν θα «κλείσει» η παραλία, και την ίδια τη στιγμή, πετσοκόβονται εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες συγχρωτισμένοι, χωρίς μέσα προστασίας, χαρίζουν πακτωλό εκατομμυρίων με επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για χάρη της ανταγωνιστικότητας και τα κερδών των σε επιχειρηματικών ομίλων, τονίζει ο Απ. Ριζόπουλος.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου αναφέρει ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και ζητά να μην επιτρέψουμε ο λαός μας να «πληρώσει τον λογαριασμό», αλλά να οργανώσει τον αγώνα τους για τα δικαιώματά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.