Απαλλάχτηκαν στελέχη της Π.Ε. Μαγνησίας και του ΟΣΕ για σωματική βλάβη από αμέλεια

Απαλλάχτηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο κατηγορούμενοι, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης της γραμμής Βόλου του ΟΣΕ, που κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά παραυτουργία, με αφορμή ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή.
Το ατύχημα είχε γίνει στην περιοχή της ΕΨΑ Αγριάς στις 30 Μαΐου 2018, όπου υπήρχε σήμανση συντήρησης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου κομματιού πέντε μήνες πριν. Στις 17.50 μοτοσικλέτα που κινούνταν από Λεχώνια προς Βόλο και ενώ κινούνταν στην αριστερή στροφή της οδού, ο πίσω τροχός γλίστρησε στη γραμμή του Τρένου Πηλίου, εξετράπη δεξιά της πορεία της και έπεσε σε προστατευτικά κάγκελα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αναβάτη που υπέστη κάκωση γόνατος και επιγονατίδας, εγκαύματα τριβής και έμεινε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία επί 20 ημέρες.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε αιτιώδης σύνδεσμος ανάμεσα στο ατύχημα και σε παράλειψη των κατηγορούμενων, ενώ ταυτόχρονα αποδείχτηκε ότι δεν παραβίασαν καμία νομική υποχρέωση σχετικά με τη συντήρηση του οδοστρώματος και αθώωσε τους κατηγορούμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.