Απίστευτο! Καθυστέρηση στον Βόλο πάνω από 3 ώρες για να φωτοτυπηθούν τα θέματα του ΑΣΕΠ!

Συνέβη σε Εξεταστικό Κέντρο της πόλης

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ενημέρωνε ότι σε Εξεταστικό Κέντρο του Βόλου, όπου υπήρχαν 216 υποψήφιοι των εξετάσεων του ΑΣΕΠ σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του πρωινού κύκλου, καθώς χρειάστηκαν πάνω από 3 ώρες για να φωτοτυπηθούν οι 23 σελίδες των θεμάτων που αντιστοιχούσαν σε κάθε υποψήφιο. Για τον λόγο αυτό ο απογευματινός κύκλος ξεκίνησε στις 16:00 αντί στις 14:30 που  είχε αρχικά οριστεί.

Ο κ. Σαβελίδης μίλησε σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, «δείχνοντας» ως υπαίτιο τον ΑΣΕΠ, που δεν ενημέρωσε τα Εξεταστικά Κέντρα για τον όγκο των θεμάτων, που φυσικά χρειάζονταν πολλές ώρες και μηχανήματα για να παραληφθούν στους εξεταζόμενους.

«Δεν υπήρχε ίσως η απαιτούμενη οργάνωση από τα κεντρικά του ΑΣΕΠ να ενημερώσει δηλαδή τους διευθυντές μας, που ανέλαβαν την τεχνική υποστήριξη του διαγωνισμού, περί τίνος πρόκειται», είπε ο κ. Σαβελίδης και συμπλήρωσε ότι ένα εξεταστικό κέντρο έχει 200 υποψηφίους και να πρέπει να αναπαράγει 23 σελίδες θέματα για τον καθένα. Για τον καθένα χρειάζεται 1 λεπτό από ένα σύγχρονο φωτοτυπικό. Αυτό το ένα λεπτό εάν πολλαπλασιαστεί επί 200 βγάζει περίπου 3,5 ώρες.

«Καταλαβαίνετε τον χρόνο της καθυστέρησης. Χρειάζεται μετά σύρραψη των θεμάτων, έλεγχος για να μην λείπει καμία σελίδα», εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας και επεσήμανε πως οι πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων είναι οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι είχαν τη γνώση διενέργειας εξετάσεων, από τις πανελλαδικές.

Μάλιστα, ο κ. Σαβελίδης επεσήμανε ότι στις πανελλαδικές τα θέματα είναι 3 το πολύ 5 σελίδες, υπάρχουν σχολεία που έχουν και δεύτερο φωτοτυπικό, ενώ μπορούν να δανειστούν και φωτοτυπικά από διπλανά σχολεία. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των εξεταζόμενων από τρεισήμισι ώρες σε 2.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα Εξεταστικό Κέντρο στον Βόλο, καθώς στα υπόλοιπα σχολεία υπήρχαν περισσότερα φωτοτυπικά ή υπήρχε κοντά άλλο σχολείο και χρησιμοποιήθηκε ο εξοπλισμός του.

Αναφερόμενος στο αίτιο αυτής της αναστάτωσης, καθώς οι εξεταζόμενοι περίμεναν με αγωνία για ώρες τα θέματα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας το απέδωσε στην απειρία του ΑΣΕΠ.

«Εγώ το αποδίδω στην απειρία του ΑΣΕΠ. Θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν ότι θα χρειάζονταν 5 φωτοτυπικά ανά σχολείο. Με 5 φωτοτυπικά θα μειώναμε τον χρόνο στα 20 λεπτά. Τώρα τι νομικές εξελίξεις θα έχει το θέμα, δεν το γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και σε άλλα Εξεταστικά Κέντρα στην Ελλάδα γι’ αυτό και δόθηκε μία παράταση στον δεύτερο κύκλο των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία είχαν οριστεί δέκα εξεταστικά κέντρα κι αυτά ήταν τα: 1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 7ο ΓΕΛ Βόλου, το Μουσικό Σχολείο, το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και το 1ο Πειραματικό Νέας Ιωνίας.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.