Απλήρωτη εργασία στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ καταγγέλλει η Αριστερή Παρέμβαση

Πρόβες χωρίς σύμβαση για τους ηθοποιούς χωρίς δώρα επιδόματα και άδειες

Στο φως της δημοσιότητας, από το παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχουν δημιουργήσει συλλογικότητες που δρουν στο χώρο της ελαστικής εργασίας, έφτασε τις προηγούμενες μέρες καταγγελία ηθοποιών, εργαζόμενων στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με αφορμή την άρνηση καταβολής δεδουλευμένων τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «κερασάκι στην τούρτα οι απειλές – υπονοούμενα που καταγγέλλουν πως δέχτηκαν δια στόματος του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Ανδρέα Ζέρβα οι εν λόγω εργαζόμενοι/ες – όταν διεκδίκησαν τα παραπάνω, πως οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού δεν αρέσει στο «σερίφη» του άγριου Μονακό» Αχιλλέα Μπέο και πως θα το πληρώσουν»!

Στην ίδια καταγγελία, η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρει ότι γίνεται λόγος για πρόβες που διεξάγονταν για την ακυρωθείσα παράσταση, χωρίς υπογραφή σύμβασης γι’ αυτή και κατά τη διάρκεια συμβολαίου προηγούμενης παράστασης, κάτι το οποίο σημαίνει εξοντωτικά ωράρια (και βέβαια απλήρωτες υπερωρίες), προκειμένου ταυτόχρονα να τρέχει η προηγούμενη παράσταση και να προετοιμάζεται η επόμενη που τελικά ακυρώθηκε.
«Αυτά χωρίς να προβλέπονται δώρα και επιδόματα και ενώ για να μην καταβάλλεται το επίδομα μη ληφθείσης αδείας, οι εργαζόμενοι/ες εξαναγκάζονταν να υπογράφουν άδειες μια φορά την εβδομάδα. Παραστάσεις Κυριακές, αργίες και νυχτερινές δεν προσθέτονταν στο μισθό. Καταγγέλλονται επίσης απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, όπως έλλειψη θέρμανσης και στοιχειώδους φροντίδας υγιεινής (Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι παρακάλαγαν για χαρτί τουαλέτας, σαπούνι κτλ, αλλά… βρήκαν ψόφιο ποντίκι (!), το οποίο απομάκρυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής…). Ο μισθός τρίμηνης σύμβασης των ηθοποιών 698,84 €», τονίζει η Αριστερά Παρέμβαση.

Όπως αναφέρει η παράταξη «η καταγγελία των εργαζόμενων ηθοποιών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως η ιλουστρασιόν πραγματικότητα που επιχειρεί να πλασάρει η δημοτική αρχή του Βόλου κρύβει από πίσω της μια απίστευτη βρόμα καταπάτησης δικαιωμάτων, εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας και ουσιαστικής εγκατάλειψης των βασικών κοινωνικών δομών της πόλης. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία δε “μάσησε” τα λόγια της και δε “κόντινε” τις πράξεις της στο κάλεσμα καμίας έκτακτης ανάγκης που απειλεί τα κοινωνικά δικαιώματα σε υγεία, εργασία και δημοκρατία. Για αυτό στέλνουμε και τώρα σαφές μήνυμα. Μη διανοηθεί καμία δημοτική αρχή και κανένας εργοδότης να μην πληρώσει τους ανθρώπους που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημίωση για να ζήσουν! Μη διανοηθεί κανείς τοπικός παράγοντας να καλύψει την απλήρωτη εργασία και να της δώσει κοινωνική νομιμοποίηση. Υπεύθυνος για την επίλυση του προβλήματος είναι ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμος Βόλου! Καλούμε τα αγωνιζόμενα σωματεία της περιοχής να σπάσουν το κλίμα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και να παρέμβουν άμεσα για την στήριξη των αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.