Από τον Φεβρουάριο έριχνε στην πιάτσα κοκαΐνη και χασίς το κύκλωμα

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί ένας Τούρκος και τρεις Έλληνες, αναζητείται ένας ακόμη Αλβανός

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έριχναν στην πιάτσα του Βόλου και όχι μόνο κοκαΐνη και χασίς τα μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Από τις έρευνες εκτιμάται ότι από τον Φεβρουάριο διακινήθηκαν πάνω από 7 κ. χασίς και πάνω από μισό κιλό κοκαΐνης πέραν των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν ενώ το εκτιμώμενο όφελος από τη διακίνηση εκτιμάται ότι αγγίζει τις 80.000 €.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο Αλβανούς 49 και 45 χρονών, που φέρεται να είχαν ρόλους αρχηγών στην οργάνωση, και αναζητούν τον 48χρονο εγκέφαλο, έναν Τούρκο 47 χρονών και τρεις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος, έναν 20χρονο, μια 49χρονη γυναίκα και έναν 51χρονο.
Ο Αλβανός που αναζητείται, έχει ταυτοποιηθεί και σε βάρος του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή.
Οι Έλληνες και ο Τούρκος, είχαν περιφερειακούς ρόλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν 6 άτομα ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 3 αλλοδαποί άνδρες, 2 ημεδαποί άνδρες και 1 ημεδαπή, ενώ αναζητείται 1 ακόμη αλλοδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και με διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και χθες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 361,25 γραμμαρίων,
• 3 συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 848,66 γραμμαρίων,
• 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
 το χρηματικό ποσό των 8.680 ευρώ και 90 λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και
• 8 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 2 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.