Απογυμνώνεται το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου- Να δοθούν κίνητρα ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Ενώ πέφτουν «βροχή» οι προτάσεις για εξωτερικό με πολλαπλάσιες αποδοχές

Απογυμνώνεται από γιατρούς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, ήδη έχει γνωστοποιηθεί η πρόθεση του διευθυντή του τμήματος κ. Ηλία Καραμέτου και μιας γιατρού καρδιολόγου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του νευραλγικού Τμήματος. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προτείνουν να δοθούν κίνητρα, ώστε οι συνάδελφοί τους να παραμείνουν στα πόστα τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΤΕΠ. Την ίδια στιγμή γιατροί του Νοσοκομείου δέχονται προτάσεις για εργασία στο εξωτερικό με πολλαπλάσιες αποδοχές.

Ο Παύλος Μαλινδρέτος μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και ζήτησε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς σε κάποια πόστα που είναι νευραλγικά και δεν πάνε γιατροί, γιατί είναι τόσο εξουθενωτικά μακροχρόνια, που προτιμάει κάποιος να βγει στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίξει ένα ιατρείο.
«Πρέπει κάτι να κάνουμε ως κοινωνία. Αν τα χρήματα δεν φτάνουν, γιατί είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι έξω, δώστε τους κάτι παραπάνω. Πρέπει να δώσουμε περισσότερα χρήματα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Τμήμα Επειγόντων, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε και να βελτιωθούν οι συνθήκες», ανέφερε ο κ. Μαλινδρέτος.

Αν οι παραιτήσεις γίνουν πραγματικότητα, θα αναγκαστούμε μετά όλοι οι γιατροί από τις κλινικές να κατεβαίνουν στο ΤΕΠ (με το κύριο βάρος σε παθολόγους και χειρουργούς) και ουσιαστικά το τμήμα θα χάσει την αυτονομία του, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΜ και τόνισε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δει το υπουργείο συνολικά για τα Νοσοκομεία και εξατομικευμένα για διάφορα πόστα και ειδικότητες. Πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω σ’ αυτούς τους ανθρώπους (νοσηλευτές και γιατρούς), ώστε να μείνουν. Δε λέω να τους κάνουμε πλούσιους, ούτε και μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά από τον ιδιωτικό τομέα, όπου ενδεχομένως κάποιοι συνάδελφοι να κινηθούν, αλά μπορείς κάτι να δώσεις», επισήμανε ο κ. Μαλινδρέτος.
Ακόμη τόνισε ότι αν οι γιατροί αναγκαστούν να καλύψουν και το ΤΕΠ – όπως γινόταν και πριν – θα είναι δυσκολευτούν, γιατί θα αναγκαστούν σε περισσότερες εφημερίες, σε ένα καθεστώς που ήδη λειτουργεί οριακά.

«Βροχή» προτάσεων με πολλαπλάσιες αποδοχές
Ο ίδιος είπε ότι γιατροί του Νοσοκομείου δέχονται προσωπικά e mail από το εξωτερικό με πρόσκληση να φύγουν άμεσα και αποδοχές πολύ πολλαπλάσιες από τον μισθό που παίρνουν στο Νοσοκομείο, από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι όποια χώρα του πλανήτη, ή προσκλήσεις από την Αγγλία για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για κάποιο χρονικό διάστημα, με πολλαπλάσια χρήματα, ακόμη και σε χώρες όπως στη Ρουμανία.
Ο κ. Μαλινδρέος εξήγησε ότι η Ρουμανία αντιμετώπισε πιο νωρίς το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα να φεύγουν γιατροί και νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία για το εξωτερικό και αναγκάστηκαν να αυξήσουν τους μισθούς των γιατρών, γιατί άρχισαν να κλείνουν νοσοκομεία.
«Επειδή το έχουμε δει να γίνεται σε άλλες χώρες στα Βαλκάνια, ας μην το ζήσουμε και εμείς», επισήμανε ο κ. Μαλινδρέτος.

Ο ίδιος είπε ότι οι αποδοχές έχουν σχέση με την ειδικότητα και το τμήμα που εργάζεται ο γιατρός και στα ΤΕΠ οι μισθοί είναι υψηλότεροι από γιατρούς που εργάζονται στις κλινικές και τα νοσοκομεία αυτορυθμίζονται ανάλογα και με τις ανάγκες που έχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.