Απορροφούνται στην ΑΓΕΤ οι 50 εργαζόμενοι των εργολάβων

Θα τους ανατεθούν νέα πόστα και θα συνεχίσουν να εργάζονται

Λύση δόθηκε στο ζήτημα που προέκυψε πριν από λίγες ημέρες στην ΑΓΕΤ, όταν 50 εργαζόμενοι σε εργολάβους της τσιμεντοβιομηχανίας έλαβαν μήνυμα … απόλυσης, παρόλο που κάλυπταν για πολλά χρόνια πάγιες ανάγκες του εργοστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr οι εν λόγω εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από την εταιρεία, εξασφαλίζοντας έτσι την εργασία τους και θα τους ανατεθούν νέα πόστα εργασίας.

Ανησυχία προκλήθηκε στην ΑΓΕΤ πριν από μία εβδομάδα, όταν περίπου 50 εργαζόμενοι σε εργολάβους έλαβαν μήνυμα απόλυσης. Οι εν λόγω εργαζόμενοι κάλυπταν επί χρόνια πάγιες ανάγκες και είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας, εξαιτίας του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν πως πρόκειται να απολυθούν στις 15 Ιουλίου.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν συζητήσεις και διαβουλεύσεις με το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΓΕΤ και σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά θα απορροφηθούν στην ΑΓΕΤ και θα τους ανατεθούν νέες υπηρεσίες και πόστα, όπου υπάρχει ανάγκη.
Να σημειωθεί πως το …ραβασάκι απόλυσης αφορούσε ανθρώπους που ναι μεν εργάζονταν σε εργολάβους αλλά κάλυπταν ανάγκες του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν άτομα που βρίσκονταν στην ίδια εργασία για 15 ακόμη και 20 χρόνια.
Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας, μιλώντας στο magnesianews.gr εξέφρασε την ικανοποίησή της μετά και τη θετική έκβαση της υπόθεσης, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό σε τέτοιους καιρούς να μην χάνονται θέσεις εργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.