Αύριο θα έρθει στο λιμάνι του Βόλου το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο

Θα μεταφέρει τους Πεζοναύτες, για σενάριο ανακατάληψης στη Σκύρο

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίου επιθέσεως «Dixmude» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, το οποίο συμμετάσχει στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020. H άσκηση ξεκίνησε 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Φεβρουαρίου 2020, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.
Το πλοίο αναμένεται να παραλάβει Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, για σενάριο αντιμετώπισης εχθρικής εισβολής και ανακατάληψης στην Σκύρο ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί και για επιπλέον σενάριο στον Άγιο Ευστράτιο.
Παράλληλα, οι Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, θα συνεκπαιδευτούν με Αμερικανούς Πεζοναύτες στο πεδίο ασκήσεων Γλαφυρών, όπως έγινε και πέρυσι, στην άσκηση «Μ. Αλέξανδρος 2019» και μάλιστα σε χιονισμένο τοπίο.
Το «FS Dixmude» συνήθως μεταφέρει 350 πεζοναύτες, οχήματα αναγνώρισης AXM-10RC, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης VBCI, στρατιωτικά οχήματα VBL, εξοπλισμένα ελικόπτερα Gazelle και μεταφορικά ελικόπτερα Super Puma.
Το «Dixmude» έχει κατάστρωμα 5.200 τ.μ., μπορεί να μεταφέρει έως και 16 ελικόπτερα ΝΗ90 αλλά και 100 τροχοφόρα τεθωρακισμένα στα αμπάρια του. Έχει μήκος 200 μέτρα, διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.
Το πλοίο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, κατασκευάστηκε το 2011, η ταχύτητά του είναι 19 κόμβοι, στο κατάστρωμά του μπορούν να προσγειωθούν 6 ελικόπτερα, στο αμπάρι του μπορεί να μεταφέρει 12 ελικόπτερα NH90 ή 16 Tigre (μεταφέρονται στο deck με ειδικό ασανσέρ 13 τόνων), ενώ μπορεί να μεταφέρει 110 τεθωρακισμένα οχήματα ή μία επιλαρχία τανκς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.