Χωρίς φως, λόγω πτώσεων τάσης της ΔΕΗ

Η σήραγγα της Γορίτσας, προκαλώντας τις επισημάνσεις των οδηγών

Σε βλάβες και πτώση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας, οφείλεται η μη λειτουργία του φωτισμού στη σήραγγα της Γορίτσας, που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των οδηγών. Το αποκορύφωμα ήταν το γεγονός ότι λόγω πτώσης της τάσης, τα φώτα εντός της σήραγγας έμειναν τις προηγούμενες μέρες για 16 ώρες εκτός λειτουργίας.
Όπως εξήγησε στη «Μαγνησία» ο εκπρόσωπος της εταιρίας φύλαξης και συντήρησης της Γορίτσας Γεράσιμος Μέμτσας, από την περασμένη Παρασκευή και λόγω πτώσης της τάσης στο δίκτυο της ΔΕΗ, τα φώτα στη σήραγγα έσβησαν, με αποτέλεσμα να μπουν σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα που διαθέτει η σήραγγα όπως UPS και μια μεγάλη γεννήτρια.
Ο κ. Μέμτσας δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο με αποκορύφωμα να διακοπεί εντελώς η λειτουργία του φωτισμού στη σήραγγα για 16 ολόκληρες ώρες, λόγω της πτώσης αυτής. Ο ίδιος τόνισε ότι όταν λειτουργούν τα εφεδρικά συστήματα στη σήραγγα, μειώνεται η ισχύς του φωτισμού.
«Από χθες το πρωί το πρόβλημα με τη μείωση της τάσης από τη ΔΕΗ αποκαταστάθηκε, ο φωτισμός λειτουργούσε χωρίς προβλήματα και από έλεγχο που έκανε η εταιρία στα συστήματα ασφαλείας της σήραγγας (πυρόσβεση, φώτα, τηλέφωνα ανάγκης, κάμερες ασφαλείας) μέχρι το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα», είπε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.
Τέλος, ανέφερε ότι ο έλεγχος στα συστήματα της σήραγγας αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη και είπε ότι ευελπιστεί να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα με τον φωτισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.