Χωρίς γεύμα 3000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων στη Μαγνησία

Διακόπηκαν από 1 Μαρτίου εν αναμονή απόφασης του ΣτΕ

Χωρίς γεύμα που δινόταν στα σχολεία έχουν μείνει 3000 μαθητές σχολείων στη Μαγνησία, εν αναμονή απόφασης του ΣτΕ για να υπογραφεί η σύμβαση και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για θέμα ημερών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Ο Γιώργος Πολύζος διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι από την 1η Μαρτίου έχουν σταματήσει Πανελλαδικά τα σχολικά γεύματα, που για τη Μαγνησία αφορά 30 σχολεία και 3.000 περίπου μαθητές.
Όπως είπε, η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι είμαστε σε αναμονή απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
«Εμείς είμαστε οι εκτελεστές του έργου και φροντίζουμε από τη στιγμή που υπογραφεί η σύμβαση και είναι όλα όπως πρέπει, να φροντίσουμε σε όλα τα σχολεία να πάμε τα γεύματα που προβλέπονται για το κάθε σχολείο», επισήμανε ο διευθυντής.
Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο, ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο.

Ο ίδιος τόνισε ότι αντιδράσεις δεν έφτασαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας από τους διευθυντές των σχολείων, αν και για ορισμένες οικογένειες ήταν σημαντικό το γεύμα που δινόταν στα παιδιά στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, κανένας φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει το υπουργείο και έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό γευμάτων. Παρόλα αυτά, οι διευθυντές των σχολείων, επειδή γνωρίζουν τουλάχιστον τις οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη του γεύματος, ήδη έχουν απευθυνθεί στις ενορίες που υπάγονται τα σχολεία και συνεννοούνται, ώστε να πάρουν από εκεί ορισμένες μερίδες φαγητού για τα παιδιά.
«Δεν είναι ότι καλύτερο ένα τέτοιο πρόγραμμα να διακόπτεται στη μέση της σχολικής χρονιάς», επισήμανε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πολλά τα κρούσματα Covid
Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στη σχολική κοινότητα υπάρχουν πολλά κρούσματα Covid, τόσο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών και γίνεται προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει άμβλυνση των κρουσμάτων, με καλύτερα αποτελέσματα, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας είπε ότι ο χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος, με τα μαθήματα να γίνονται με ανοιχτά παράθυρα, αλλά οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.