Χωρίς προγραμματισμό και γνώση η αντικατάσταση των λαμπτήρων σε led στον Βόλο

Παράδειγμα θερμοκρασίας χρωμάτων

Ως έγκλημα για την ψυχική υγεία των κατοίκων του Βόλου χαρακτηρίζει αναγνώστης του magnesianews την αντικατάσταση λαμπών led, σημειώνοντας πως ναι μεν ο στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά οι επιμέρους προδιαγραφές για τις λάμπες έγιναν χωρίς γνώση και προγραμματισμό.
Όπως επισημαίνει ο αναγνώστης, ο οποίος επικροτεί μεν την πρωτοβουλία του Δήμου η οποία είχε ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τη μείωση του κόστους συντήρησης , ήταν παντελώς άσχετος εκείνος που συνέταξε την Διακήρυξη του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 105774/13-12-2018).
Σημειώνει πως «Στα χαρακτηριστικά στη σελίδα 73, ο Δήμος Βόλος ζήτησε φωτιστικά LED θερμοκρασίας χρώματος από 3000Κ ως 4000Κ με απόκλιση +-5%, δηλαδή από 2850Κ (θερμό λευκό) ως 4200Κ (ψυχρό λευκό). Χρώμα ό,τι να’ ναι δηλαδή, σκέτη λοταρία! Τι σόι προγραμματισμός είναι αυτός; Ο ανάδοχος έστειλε λάμπες ψυχρού λευκού χρώματος εντός των χαρακτηριστικών και κάπως έτσι έγινε η νύχτα μέρα στην πόλη μας.
Επιπλέον δεν έγινε καμία πρόβλεψη ώστε η δέσμη του φωτός να έχει ρυθμιζόμενη κατεύθυνση προς το δρόμο, ως αποτέλεσμα χιλιάδες Βολιώτες να κατεβάζουν τα παντζούρια το βράδυ για να μην τυφλωθούν απ’ το φως μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Και πόσα πληρώσαμε οι δημότες για αυτή την ιστορία; 15 εκατομμύρια! Περαστικά μας».
Μάλιστα ο ίδιος προτάσσοντας το χιούμορ που κρύβει βέβαια και την αλήθεια σκέφτεται όπως αναφέρει στο μήνυμά του στο magnesianews.gr σε μερικούς μήνες που λήγει το ενοικιαστήριό του, να μετακομίσει σε άλλο σπίτι, που να έχει αυτούς τους προβολείς όσο πιο μακριά γίνεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.