Χρ. Βενέτης: «Δεν άκουσα την κ. Κοκκινάκη, αλλά είδα το βίντεο που ύβριζε τον κ. Ριζόπουλο»

Τόνισε η πλειοψηφών σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο»

Το γεγονός ότι δεν άκουσε κάτι στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά στη συνέχεια είδε το βίντεο όπου η σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» Φωτεινή Κοκκινάκη έκανε υβριστική επίθεση σε βάρος του επικεφαλής της Λαϊκή Συσπείρωσης Απόστολου Ριζόπουλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πλειοψηφών σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βενέτης.
«Η Φωτεινή είναι προσωπική μου φίλη, την εκτιμώ, γιατί είναι ειλικρινής άνθρωπος και με διάθεση προσφοράς. Ωστόσο είναι και ευέξαπτη και αυτό είναι λάθος», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι έχει ελαφρυντικά, αλλά έσφαλε.

Ο κ. Βενέτης δήλωσε ότι περίμενε διαφορετικό το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που είπε και σε τοποθέτησή του, ενώ τόνισε ότι τώρα δεν είναι προεκλογική περίοδος, αλλά περίοδος που συνθέτουμε απόψεις, που λειτουργούμε για το καλό της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος ύβρεων, ούτε προσωπικών αντιπαραθέσεων.

«Έκανε ένα λάθος η κ. Κοκκινάκη, αν και έχει προκληθεί κατ’ επανάληψη χυδαία, από πολλούς συμβούλους και μια φορά έχασε την ψυχραιμία της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε και αυτή να τιμωρηθεί ή να την αθωώσουμε, αλλά αυτοί που πολλαπλώς και χυδαιότατα την έχουν υβρίσει να έχουν προ πολλού τιμωρηθεί», τόνισε.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας επισήμανε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παράγουν παιδεία, ο κόσμος βλέπει τη συμπεριφορά τους και επηρεάζεται, καμία φορά επηρεάζονται και οι ίδιοι.
«Η κ. Κοκκινάκη, έχει υποστεί αυτή τη στρεβλή βία των ύβρεων, του μη πολιτικού λόγου, επί σειρά ετών. Ίσως και να επηρεάστηκε. Έχει και ελαφρυντικά, αλλά σίγουρα έσφαλε», ανέφερε ο κ. Βενέτης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι μια γυναίκα που ζει μόνη της και σε κάθε συμβούλιο υπάρχουν ειρωνικές αναφορές από πολλούς συμβούλους και εκτός μικροφώνου, πράγμα που δείχνει και δειλία.

«Εγώ είπα ότι σε κάθε τοποθέτησή μου δέχομαι να με διακόπτει ο καθένας στο μικρόφωνο όμως για να καταγράφεται, τι έχει προσφέρει. Αν κάποιος έχει να προσφέρει μόνο ύβρεις πιστεύω ότι ο βολιώτικος λαός θα τον θέσει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να είναι το παράδειγμα της πολιτικής ζωής της πόλης», επισήμανε.

Όσον αφορά το απαγορευτικό στις ζωντανές μεταδώσεις, ο κ. Βενέτης ανέφερε ότι είναι θέμα δημοκρατίας να παρουσιάζονται live οι συνεδριάσεις, να τις παρακολουθεί ο κόσμος, να βλέπει και να κρίνει τις τοποθετήσεις. Αυτός που τις κρύβει, κάτι έχει να φοβηθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο δήμαρχος φάσκει και αντιφάσκει, κάτι ότι τον συμφέρει και δεν κάνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.