Χρ. Βενέτης: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής πανελλαδικά»

Χαρακτήρισε φασιστική την ενέργεια κάποιων να τον χαρακτηρίζουν κομματικά

Το όραμά του για τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τα προβλήματα του ιατρικού κόσμου που ζητούν άμεσες λύσεις, ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Ιατρική Αναγέννηση» Δρ. Χρήστος Βενέτης, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του που τον χαρακτηρίζουν κομματικά, λόγω της απόφασής του να διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου, λέγοντας ότι είναι φασιστική ενέργεια, ενώ στη συνέντευξη υπήρξαν αιχμές και κατά του νυν προέδρου του ΙΣΜ Ευθύμιου Τσάμη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του ΙΣΜ, που θα γίνουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, τόνισε ότι πάντα τον ενδιέφεραν τα κοινά και αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος του Ιατρικού Συλλόγου τώρα, που είναι ώριμος, έχει νοσοκομειακή εμπειρία και εμπειρία ως γιατρός, έχει ιδέες και μπορεί να προσφέρει στον Σύλλογο, ξεκινώντας από την άμεση δημοκρατία, τη δυνατότητα να ψηφίζουν όλα τα μέλη μέσω των τεχνολογικών και να μην παίρνουν αποφάσεις για όλους 50 ή 30 γιατροί στις συνελεύσεις του Συλλόγου.

Ο κ. Βενέτης είπε ότι είναι πολλά τα προβλήματα των γιατρών, όπως και τα λάθη που έγιναν από συνδικαλιστές και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί γιατί θέλει τον ΙΣΜ πρωταγωνιστή και να πρωτοστατεί ακόμη και σε επίπεδο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου φιλοδοξεί να έχει παρεμβάσεις και ζωηρή παρουσία.

Σε σχέση με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας των γιατρών, ο υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι ενώ ο εργατικός νόμος ορίζει 40 ώρες την εβδομάδα, οι γιατροί δουλεύουν 100 ώρες με τις εφημερίες στα Νοσοκομεία και αν αναλογιστεί κανένας ότι κάνουν σπουδές έξι χρόνων και πέντε χρόνια ειδικότητα, δεν κατανοεί για ποιο λόγο είναι υψηλότερες οι αποδοχές των δικαστών και τόσο χαμηλοί των ιατρών.
Για το θεσμό του προσωπικού γιατρού είπε ότι έγινε ερήμην των γιατρών και με κανόνες που παραβιάζουν την κοινή λογική, τονίζοντας ότι ένας γιατρός δεν μπορεί να βλέπει 2000 ασθενείς. Επίσης τόνισε ότι η αμοιβή τους ορίστηκε στις 60.000 €, με δωρεάν παραχώρηση των ιατρείων τους, χωρίς πληρωμή των εξόδων και ασφαλιστικές εισφορές, που σημαίνει ότι το ποσό αυτό μειώνεται στο μισό, τη στιγμή που ο γιατρός κλείνει το ιατρείο του όλη την ημέρα.

Ο Χρήστος Βενέτης τόνισε ότι η πρόοδος στον ιατρικό τομέα είναι τεράστιος και οι γιατροί πρέπει να φροντίζουν για την επιμόρφωσή τους, γιατί αν μείνουν πίσω από τις εξελίξεις θα υποβιβαστούν, τη στιγμή που η ρομποτική χειρουργική είναι θέμα χρόνου.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα γίνει ετήσιο συνέδριο του ΙΣΜ, όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις.
Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα της αστικής ευθύνης των γιατρών που προβλέπει την εξοντωτική καταβολή ακόμη και μέχρι 1 εκ. €, ποσό που ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και είπε ότι ποτέ δεν τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Φλέγον θέμα το περιβάλλον
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΙΣΜ είπε ότι το περιβάλλον είναι φλέγον θέμα για την περιοχή, μας βασανίζει εδώ και καιρό, όλοι μιλάμε για ρύπανση, αλλά αυτή δεν έχει αποδειχτεί.
«Θα πιέσουμε τις αρχές για να αποδειχτεί η ρύπανση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για καθαρό περιβάλλον. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία του Παγασητικού, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, που θέλει να εγκατασταθεί», επισήμανε ο κ. Βενέτης.

Αιχμές για τους κομματικούς χαρακτηρισμούς
Ο υποψήφιος ρωτήθηκε για αιχμές που αφήνουν σε αναρτήσεις τους συνάδελφοί του και συγκεκριμένα πρώην πρόεδρος του ΙΣΜ που ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και έσπευσε να δώσει χρίσμα στον κ. Τσάμη, απάντησε ότι είναι φασιστική η ενέργεια κάποιων να σε χαρακτηρίζουν κομματικά, εάν δεν έχει αυτοπροσδιοριστεί κάποιος και επανάλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα κομματικό πρόσημο στον συνδυασμό του.
Επανέλαβε δε ότι πλέον έχει μια εμπειρία που θέλει να μεταφέρει στους συναδέλφους του και να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Για το ίδιο θέμα ο υποψήφιος πρόεδρος του Πειθαρχικού Δημήτρης Κωστάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον κ. Δραμητινό στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι ενώ ο κομματικός του φορέας «καλοέβλεπε» τον κ. Βενέτη για υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, ο ίδιος τον «λιθοβολεί» για τον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου, ενώ δεν τον έχει καν δει και δεν τον έχει ακούσει, κάτι που χαρακτήρισε τουλάχιστον αντιδημοκρατικό.

Ο κ. Κωστάκης κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο κ. Τσάμη, ότι είναι πρόεδρος του Συλλόγου εδώ και 8 χρόνια, με υποψήφιους στη Διοίκηση φίλους του, παρόλο που δήλωσε κουρασμένος και είπε ότι δεν θέλει να κατέλθει ξανά υποψήφιος, ξαφνικά απέκτησε ενδιαφέρον, ενώ ο ίδιος τον είχε αποκλείσει από υποψήφιο, σε προηγούμενη εκλογική διαδικασία ως persona non grata.

Πραγματιστές για την υγεία
Ο μαιευτήρας χειρουργός είπε ότι πρέπει να είμαστε πραγματιστές για την υγεία, πρότεινε να πάψουν να υπάρχουν οι εφημερίες και το Νοσοκομείο να δουλεύει με τρεις ή τέσσερις βάρδιες γιατρών.
Επίσης ανέφερε ότι στο θέμα του προσωπικού γιατροί πρέπει να μπουν κάποιες κόκκινες γραμμές, γιατί σε πέντε λεπτά δεν μπορεί να γίνει εξέταση και ο ασθενής πρέπει να εξεταστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, για να υπάρχει ποιότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.