
«Για να βοηθήσουμε το περιβάλλον αυτό που προέχει είναι αρχικά να αποκτήσουμε συνείδηση. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο χωράνε όλοι εκτός από εμάς», δήλωσε στο magnesianews.gr η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας της και λαμβάνοντας δια ζώσης τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της Γεωπονικής Σχολής του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακό που σχετίζεται με την Εκπαίδευση για την Αειφορία και την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Η κ. Κολυνδρίνη, μιλώντας στο magnesianews.gr, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη και συγκινησιακά φορτισμένη μέρα για εκείνη, καθώς ολοκληρώνει τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της μετά από έναν ακαδημαϊκό χρόνο, έναν κύκλο που τον άνοιξε την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού προς όφελος της , αλλά και προς όφελος της κοινωνίας, όπως επεσήμανε η ίδια. «Ξεκίνησα με το σκεπτικό να αποκτήσω επιστημονική γνώση στην αειφορία του περιβάλλοντος και στην προστασία του, ένα αντικείμενο ιδιαίτερα δύσκολο, το οποίο υπηρετώ και το έχουμε πρώτο στην ατζέντα της Περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.
Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό και παραδίδοντας τη Διπλωματική εργασία με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, προσωπικό στόχο έχει να συνεχίσει να βοηθά το περιβάλλον και προσωπικά, αλλά και μέσω της θέσης που κατέχει στην Περιφέρεια.
«Για να βοηθήσουμε το περιβάλλον αυτό που προέχει είναι αρχικά να αποκτήσουμε συνείδηση. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο οποίο χωράνε όλοι εκτός από εμάς», υπογραμμίζει η κ. Κολυνδρίνη, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό και ο κάθε άνθρωπος φέρει την ευθύνη των πράξεών του, τότε όλα θα είναι πολύ διαφορετικά. Γενικότερα, υπάρχει μια σειρά πράξεων σχετικά με το περιβάλλον που πρέπει να υπηρετούμε και ως Περιφέρεια σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και ως φυσικές παρουσίες», καταλήγει η ίδια.
Μεταξύ άλλων και ερωτώμενη αν έχει στη σκέψη της να ανοίξει έναν νέο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, συμπλήρωσε, όμως, ότι θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά της.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο 11.00 το πρωί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο και ήταν η πρώτη δια ζώσης ορκωμοσία μετά την πανδημία, όπου οικείοι, φίλοι και συγγενείς προσέτρεξαν για να καμαρώσουν τους 43 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.





























