Δεν αλλάζει κάτι στα εμπορικά του Βόλου από το «βαθύ κόκκινο»

Φωτό αρχείου
Τι αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου, διότι η περιοχή μπήκε στο «βαθύ κόκκινο», επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου που βγήκε μόλις αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ο Δήμος Βόλου από σήμερα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένο κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, ΔΕΝ αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Οι αλλαγές που επιφέρει η ένταξη της περιοχής μας στο βαθύ κόκκινο ΔΕΝ αφορούν τα μέλη μας και είναι οι κάτωθι:
Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop).
Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, εξαιρούμενων των φαρμακείων και των super market, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
“Είμαστε σε αναμονή της νέας ΚΥΑ η οποία μόλις εκδοθεί θα αποσταλεί στα email των μελών μας.
Συνάδελφοι, είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.