Δεν αντικαθιστούν τον Δήμο οι εθελοντές…

φωτογραφία αρχείου

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Έχουν εργασίες, οικογένειες, υποχρεώσεις κι όμως η αγάπη τους για τα αδέσποτα τους βρίσκει συνεχώς δίπλα στις ανάγκες που υπάρχουν. Ο λόγος για τους εθελοντές φιλόζωους, που τρέχουν καθημερινά και προσπαθούν να φροντίσουν τα δεκάδες αδέσποτα που παρατούν κάποιοι στους δρόμους. Η δράση τους είναι εθελοντική και δεν είναι δυνατόν ούτε να φιλοξενούν, ούτε να υιοθετούν κάθε αδέσποτο που βρίσκουν, ούτε και να πληρώνουν συνεχώς από την τσέπη τους για τροφές ή για ιατρικά έξοδα. Αν και το κάνουν οι άνθρωποι βάζοντας συνεχώς βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Χθες επικοινώνησε με το magnesianews.gr μία φιλόζωη, η οποία δέχτηκε φραστική επίθεση από κυρία που βρήκε αδέσποτο και δεν κάλεσε τον Δήμο, ως όφειλε, καθώς οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα. Κάλεσε τη φιλόζωη κυρία ζητώντας της και τα… ρέστα!

Αυτή είναι μία καθημερινότητα που ζουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα αδέσποτα εθελοντικά, από αγάπη. Ο κόσμος τους θεωρεί υπεύθυνους για τη συλλογή και φροντίδα των αδέσποτων και κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες στους πραγματικά αρμόδιους, που είναι οι Δήμοι.

Ως πολίτες θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε που πρέπει να απευθυνόμαστε, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για καθετί στην πόλη και όχι να τα βάζουμε με πάσης φύσεως εθελοντές, που ό,τι κάνουν, το κάνουν για να προσφέρουν…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.