Δεν ενέκριναν ψήφισμα για το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ αλλά ήθελαν να μιλήσουν για δράσεις κατά των ναρκωτικών!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Παρωδία η ερώτηση Ζαρκάδα – Βεργή- Ο Μπέος πήγε για τσίπουρο με τον Κινέζο Πρέσβη

Το τσίπουρο με τον Κινέζο Πρέσβη προτίμησε ο Αχ. Μπέος από τη συνεδρίαση της λογοδοσία της δημοτικής αρχής, με την απουσία του πάλι να καταγράφεται στο …απουσιολόγιο των Δημοτικών Συμβουλίων. Μάλιστα, η απουσία του σηματοδοτήθηκε και από την ερώτηση, που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Βεργής Ζαρκάδας για τις δράσεις της δημοτικής αρχής για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, στην οποία χαρακτήριζε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τον επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Παπαπέτρο, ο οποίος κινήθηκε νομικά και δεν παρέστη στη συνεδρίαση.

Ο αντιδήμαρχος, που είναι μέλος της δημοτικής αρχής, καλούσε ουσιαστικά τον εαυτό του και στους συναδέλφους του συμβούλους να μιλήσουν για τις δράσεις, που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου στον αγώνα της καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών, ιδίως στους νέους.
Στην ερώτησή του όμως αναφέρθηκε, μετά και τις συνεχείς ανακοινώσεις του Αχ. Μπέου, στον κ. Παπαπέτρο και όχι στο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Ανέφερε μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ότι « ο Δήμαρχος Βόλου αποκάλυψε και κατήγγειλε προκαλώντας πανελλήνιο σάλο τη στενή σχέση αρχηγικού στελέχους αυτής της συμμορίας, με τον ίδιο τον αποκαλούμενο «αρχηγό» της αντιπολίτευσης του δήμου Βόλου, σε σημείο μάλιστα να έχει αυτό, το κυριολεκτικά μεγάλο κεφάλι του υποκόσμου, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιό του. Ίσως πέραν της γνωριμίας και προφανώς των κοινών αντιλήψεων που αναμφίβολα μοιράζονται για να φτάσει μάλιστα να τον συμπεριλάβει ως υποψήφιο συνεργάτη του, να ποντάριζε και στις ψήφους όλου αυτού του ποινικού- περιθωριακού υπόκοσμου, με τους οποίους άλλωστε το δηλώσει δημόσια, συνεργάζεται (ως δικηγόρος φυσικά) επί πολλά χρόνια».
Αφού συνέχισε το κείμενό του στο ίδιο μοτίβο, δείχνοντας τον κ. Παπαπέτρο ως υπεύθυνο για τον υποψήφιο του ψηφοδελτίου του, ο οποίος δεν έχει ακόμη καν δικαστεί, ο αντιδήμαρχος κάλεσε με την ερώτησή του το Σώμα να πει ξεκάθαρα «όχι σε όλα τα ναρκωτικά «σκληρά και μαλακά» και οι δικηγόροι μέλη του ΔΣ να μην αναλάβουν ποτέ την υπεράσπισή τους.
Ρώτησε μάλιστα τη δημοτική αρχή, αν θα εντείνει περισσότερο την αντιναρκωτική εκστρατεία σε στενότερη συνεργασία με την αστυνομία, τα σχολεία και την εκκλησία.

«Θα κάνουμε δράσεις», η απάντηση Σαββάκη
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Άρης Σαββάκης χωρίς να απαριθμήσει τις δράσεις που έχουν ήδη γίνει από τον Δήμο Βόλου, ανέφερε γενικά ότι αυτές θα ενταθούν μέσα από τις Αντιδημαρχίες και κυρίως στα σχολεία και έμεινε σε αυτό, ενώ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καπουρνιώτης συνέχιζε να ρωτά εάν είχε η Συμμαχία υποψήφιο που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο και γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος τόνισε πως ο Δήμος δεν στήριξε καν τον αγώνα των οικογενειακών του ΚΕΘΕΑ, το οποίο έκλεισε και μετακινήθηκε στη Λάρισα το προσωπικό του, ενώ ο κ. Νίκος Μόσχος χαρακτήρισε προβοκατόρικη την ερώτηση και διάβασε δημοσίευμα του 2019 όπου ο Αχ Μπέος αρνούνταν να συζητήσει το θέμα του ΚΕΘΕΑ και την έγκριση ψηφίσματος στήριξης στο ΚΕΘΕΑ, καθώς έλεγε ότι ο δήμος δεν νομοθετεί, δεν είναι δική του δουλειά και τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση.
«Δεν είναι θέμα δικό μας, πολιτική δεν θα κάνετε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, αυτά αφορούν την κυβέρνηση, δεν είναι δικιά μας δουλειά», έλεγε ο Αχ. Μπέος το 2019, με τον κ. Μόσχο να συμπληρώνει ότι το τελευταίο ψήφισμα που βγήκε από δημοτικό συμβούλιο για αυτά τα θέματα ήταν το 2011.

Ο κ. Γαργάλας ανέφερε ότι το θέμα για να έχει ουσία θα έπρεπε και η ερώτηση να ήταν προσεγμένη ως προς τη στόχευσή της, εάν πραγματικά επιθυμούσε ο αντιδήμαρχος να συζητηθεί το θέμα των ναρκωτικών στο δημοτικό συμβούλιο και θα έπρεπε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ανοίξει το θέμα και του απολογισμού και του προγραμματισμού στο πόσες ενημερώσεις και δράσεις έχει κάνει ο Δήμος από το 2014 και μετά, στο πόσα στέκια νεολαίας έχει ιδρύσει, στο ποιες δομές διαθέτει
Μάλιστα ο κ. Σαββάκης χαρακτήρισε σπέκουλα την τοποθέτηση Μόσχου, καθώς ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί, όπως είχε πει τότε και ο Αχ. Μπέος.

Δεν προβλέπεται διαγωνισμός για ΜΑΠ κάθε χρόνο
Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Απόστολος Ριζόπουλος έθεσε το θέμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων ζητώντας να πάρουν σε χρήμα τα ΜΑΠ του 2024 και του 2025, με τον αντιδήμαρχο οικονομικών να υποστηρίζει ότι δεν προβλέπεται κάθε χρόνο διαγωνισμός για τα μέσα ατομικής προστασίας, όταν υπάρχει ακόμη απόθεμα με τον κ. Ριζόπουλο να σημειώνει ότι η δημοτική αρχή είναι έκθετη και ουσιαστικά με την απάντηση αυτή δείχνει πως δεν χρειάζεται να έχουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι τα μέσα ατομικής προστασίας τους.

Έως και το τέλος Μαρτίου εντατικά στο κέντρο του Βόλου οι εργασίες οπτικών ινών
Το θέμα της εγκατάστασης των οπτικών ινών στον Βόλο και τις εργασίες που γίνονται, που έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην πόλη και σε επιχειρήσεις έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Ευθύμης Τσάμης στη συνεδρίαση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καπουρνιώτης ανέφερε ότι τρεις είναι οι εταιρείες που αυτή τη στιγμή εκτελούν έργα, τα οποία στο κέντρο της πόλης θα ενταθούν έως το τέλος Μαρτίου. Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν γίνει αυτές είπε, αποκαθίστανται έγκαιρα και συμπλήρωσε ότι σε συνεννόηση με συλλόγους οι εργασίες σταματούν ή δεν γίνονται σε κεντρικά σημεία, σε γιορτές και άλλες περιστάσεις.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανέφερε ότι οι ζημιές από τις εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών συνεχίζονται κι έχει κατατεθεί αγωγή προς τις εταιρείες, ενώ η μελέτη, η οποία συμπληρώνεται και αφορά στο ποσό που φτάνουν οι ζημιές , δείχνει ότι το κόστος φτάνει ήδη τα 150.000 ευρώ, ενώ προανήγγειλε κι άλλη αγωγή για το 2026.

Τραγική η κατάσταση των πεζοδρομίων –«Προτεραιότητα η βιώσιμη κινητικότητα» απάντησε ο Καπουρνιώτης
Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο Λεωνίδας Αναστασίου έθεσε στη λογοδοσία την τραγική κατάσταση που έχουν τα πεζοδρόμια της πόλης, με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλη Καπουρνιώτη να απαντά ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα της θητείας της έχει θεωρήσει τη βιώσιμη κινητικότητα των πολιτών ως ύψιστη προτεραιότητα. Ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο, ιδίως σε μικρούς δρόμους, όπου το πλάτος των πεζοδρομίων δεν είναι αρκετό, ή έχουν καταστραφεί από παλιά δέντρα που φύτευαν ανεξέλεγκτα και υπενθύμισε τους δρόμους που έφτιαξε η δημοτική αρχή Μπέου όπως Καρτάλη, Ιωλκού, Λεωφόρο Ειρήνης, Ζάχου, Καραμπατζάκη, Όλγ, Γαμβέτα, Μαυροκορδάτου, Παύλου Μελά, Κουταρέλια, Κροκίου κ.α..

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.