Δεν γνωρίζει πρώτες βοήθειες ο κόσμος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές

Όπως επισημάνθηκε στην εβδομάδα εκπαίδευσης και δράσης του ΕΚΑΒ

Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι από καρδιακά επεισόδια, αναφέρουν στελέχη του ΕΚΑΒ, με αφορμή τη διοργάνωση για ένατη χρονιά της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.-Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».
Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Βόλο είναι σήμερα στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου στην πλατεία Αγίου Νικολάου και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 10.00 – 14.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αναγνώστου, διασώστη του ΕΚΑΒ, στόχος τη εβδομάδας είναι να μάθει ο κόσμος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και με χρήση αυτόματου απινιδωτή.
Όπως ανέφερε ο διασώστης του ΕΚΑΒ, το κακό είναι ότι στην περίπτωση που συνάνθρωπός μας πάθει έμφραγμα να γνωρίζεις κάποιος να του κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του.
«Δυστυχώς ο κόσμος δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση. Υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι, μη γνωρίζοντας τι να κάνουν, σηκώνουν τα ανθρώπους τα πόδια ψηλά ή τους ρίχνουν νερό, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κάποιος να δώσει ουσιαστικά τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας, που έχει ανάγκη και να χάνεται πολύτιμος χρόνος και να κινδυνεύουν ζωές», ανέφερε ο κ. Αναγνώστου.

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», του ΕΚΑΒ έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.