ΔΕΥΑΜΒ: Απόφαση για επιστροφή της αρμοδιότητας άρδευσης στο Δήμο

Αποκάλυψη Μπέου για οικονομικό "άνοιγμα" ύψους 1 εκ. ευρώ από την διαχείρισή της

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφάσισε να επιστρέψει στον Δήμο την αρμοδιότητα της άρδευσης και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επιστραφεί στις Δημοτικές Ενότητες.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έγινε παρουσία του συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Τόρη, που από την επόμενη συνεδρίαση θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε και ο Αχ. Μπέος, που είπε ότι θα ασκεί αποκλειστικά τα καθήκοντα του δημάρχου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιχείρησης Αχ. Μπέος ενημέρωσε ότι η Επιχείρηση θα πάρει απόφαση επιστροφής της άρδευσης στο Δήμο, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ δαπανούσε 1,4 εκ. € ετησίως και εισέπραττε περίπου 400.000 € που σημαίνει ότι υπάρχει άνοιγμα 1 εκ. €.
«Όποιος θέλει να καλλιεργεί θα πληρώνει και το αντίτιμο. Εμείς είχαμε πει ότι από την άρδευση δεν επιδιώκουμε κέρδος, αλλά δεν θέλουμε και οικονομική ζημιά», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο ίδιος είπε ότι η άρδευση θα επιστρέψει στον Δήμο και ο Δήμος Βόλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα την επιστρέψει στις Δημοτικές Ενότητες, που πλέον θα καθορίζουν ποιος θα πληρώνει τους υδρονομείς, πως και πότε θα δίνεται το νερό.
Τέλος, ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι τη λύση αυτή πρότειναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και στην οποία συμφώνησαν οι πρόεδροι των Δ.Ε με τους οποίους έγινε συνάντηση.

Φορέας Διαχείρισης Υδάτων
Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεωνίδας Μαυρογιάννης εκτίμησε ότι στον Δήμο πρέπει να λειτουργήσει φορέας διαχείρισης των υδάτων, που θα ξέρει τι νερά θα κατανείμει για άρδευση, ύδρευση, βιομηχανία και αειφόρο ανάπτυξη.

Κατηγόρησε δε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έσπασε αυγά τα προηγούμενα 5,5 χρόνια, δήλωσε που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου που του είπε ότι «εσείς δεν σπάσατε αυγά 40 χρόνια, θα σπάζαμε εμείς», ενώ του ζήτησε να μπει στην ουσία γιατί έχει χρόνο ένα λεπτό και δεν θα μιλάει όσο θέλει…
Ο Λ. Μαυρογιάννης ζήτησε να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος δεν του επιτρέπει να μιλήσει και καταψήφισε.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, τόνισε ότι συμφωνεί με την πρόταση και θα τη στηρίξει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άνω των 700.000 € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έλαβε απόφαση αποστολής ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τις αρμόδιες Εφορίες.
Πρόκειται για οφειλές μεταξύ των ετών 2011-2015, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 720.000 € και κινδυνεύουν με παραγραφή και το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ τμηματικά αποφασίζει την αποστολή των οφειλών στις ΔΟΥ.

Σήμερα το Δ.Σ. ενέκρινε την αποστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών 96 καταναλωτών, που οφείλουν περίπου 80.000 €, τους οποίους η ΔΕΑΒ καλεί να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις.

Τέλος, δόθηκε πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο, για άσκηση νομικών ενεργειών για απόκρουση κατασχέσεων εις χείρας τρίτων από την ΕΡΓΗΛ οφειλετών προς τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως ξενοδοχεία κλπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.