ΔΕΥΑΜΒ: Την Δευτέρα η έναρξη των εργασιών στο κέντρο της πόλης

Για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Η έναρξη των εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της πόλης (στις οδούς που αναπτύσσεται ο κύριος όγκος της εμπορικής αγοράς), θα πραγματοποιηθεί τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, αντί της την Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου που είχε αρχικά ανακοινωθεί, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως γίνεται γνωστό από την Επιχείρηση, τα πρώτα τμήματα όπου θα εκτελεστούν εργασίες είναι η οδός Ερμού μεταξύ των οδών Γαμβέτα και Ογλ και η οδός Γαμβέτα μεταξύ των οδών Ερμού και Ιάσονος.

Παρακαλούνται οι  πολίτες για την αρωγή τους στην εκτέλεση του έργου, στην αποφυγή της κυκλοφορίας στα τμήματα των οδών όπου θα εξελίσσονται οι εργασίες και στον σεβασμό στα μέτρα ασφάλειας, ώστε να βελτιστοποιηθεί η χρονική διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και να περιοριστεί κατά το δυνατόν η όχληση.

Η ΔΕΥΑΜΒ, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση κάθε Πέμπτη θα ενημερώνει για το πρόγραμμα εργασιών της επόμενης εβδομάδας, ώστε και οι καταστηματάρχες να γνωρίζουν ακριβώς την χρονική περίοδο όπου η εκτέλεση του έργου, θα εμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της δραστηριότητας τους.

Μέχρι και σήμερα, έχουν αντικατασταθεί συνολικά 95 χιλιόμετρα σωληνώσεων και χιλιάδες ιδιωτικές παροχές,  με αποτέλεσμα 25.000 νοικοκυριά να υδροδοτούνται με σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο. Υπολείπεται ακόμη η αντικατάσταση 20 χιλιομέτρων δικτύου και 10.000 περίπου ιδιωτικών παροχών, όπως επίσης και η πλήρης ένταξη των τομέων του νέου δικτύου στο σύστημα τηλελέγχου – τηλεχειρισμού του δικτύου της ύδρευσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την συναρμογή του με τις ήδη υφιστάμενες υποδομές δικτύων και αυτοματισμού, το δίκτυο της πόλης θα απαρτίζεται από 35 ξεχωριστές περιοχές (έναντι των 18 σήμερα), στις οποίες θα μετράται συνεχώς η παροχή του εισερχόμενου νερού και θα ελέγχεται με ασφάλεια η πίεση του δικτύου. Σε κάθε ανεξάρτητη ζώνη του δικτύου κατασκευάζεται και εφεδρική είσοδος νερού, ώστε στις περιπτώσεις αναγκαστικών διακοπών υδροδότησης λόγω βλάβης, να πλήττονται με απώλεια παροχής νερού ελάχιστα νοικοκυριά.

«Για μια ακόμη φορά ζητούμε την κατανόηση και αρωγή των πολιτών, για την προσωρινή ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν κατά την διενέργεια των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου»,  καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.