Διάλεξη της Κυριακής Γλύπτου στο ΠΘ για την ανθεκτικότητα τουριστικών προορισμών

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει διάλεξη με τίτλο: «Αποκωδικοποιώντας μια κρίση: μαθήματα ανθεκτικότητας τουριστικών προορισμών» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 στο Ms-Teams.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Κυριακή Γλύπτου.

Προκειμένου να συνδεθείτε στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3AQLR-G3BA5YO0wTRej0XP6pheN2ckwLAa7V-CuNThhHI1%40thread.tacv2/conversations?groupId=d97e52ed-72f0-45be-a164-6366767e8862&tenantId=3180bf70-17cc-44f6-90a4-5c9476625295

σύντομο βιογραφικό σημείωμα για την κ. Γλύπτου:

 

H Δρ Γλύπτου είναι μόνιμο μέλος ΔΕΠ της Σχολής Events, Tourism & Hospitality Management του Leeds Beckett University (Μ. Βρετανίας) στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (Senior Lecturer) στο γνωστικό αντικείμενο της Στρατηγικής Διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ιδρύματα της Αγγλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας και πλούσιο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς όπως οι UNWTO, UNEP, SEE EE, Tourism Declares και The Travel Foundation.

To ακαδημαϊκό της υπόβαθρο συνδυάζει τις Επιστήμες του Περιβάλλοντος (Wageningen University, Ολλανδίας) και της Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελλάδας). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην υποστήριξη του τουριστικού σχεδιασμού και πολιτικής μέσω της αξιολόγησης και πρόβλεψης της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας τουριστικών προορισμών και της εφαρμογής συστημικών προσεγγίσεων (Systems Thinking). Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί, κατόπιν κρίσεως, σε ακαδημαϊκές  δημοσιεύσεις, συλλογικούς τόμους, ειδικές εκδόσεις καθώς και σε σειρά διεθνών συνεδρίων.

Η Κυριακή Γλύπτου είναι Fellow του UK Higher Education Academy, μέλος των Editorial Boards του Tourism Analysis και του Frontiers of Sustainable Tourism στην κατεύθυνση Disaster/Crisis Management and Resilience in Tourism και Επιστημονική Υπεύθυνος του ATLAS Special Interest Group Systems Thinking in Tourism.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.