Διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον τρόπο των διορισμών

Από παλαιότερη διαμαρτυρία
Καταγγέλλεται ότι «εισάγεται διάτρητο προσοντολόγιο και αφαιρείται η προϋπηρεσία αναπληρωτών»

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έκαναν καθηγητές και δάσκαλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ και της τρίωρης στάσης της ΟΛΜΕ, για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται και στο οποίο αντιτίθενται για τον τρόπο των διορισμών. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία κινήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή είπε ότι με αυτό το νομοσχέδιο απαξιώνεται το πτυχίο των εκπαιδευτικών εισάγοντας ένα διάτρητο προσοντολόγιο και αφαιρώντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών που εργάζονται σε κάθε γωνιά της χώρας και πρόσθεσε ότι οι καθηγητές ζητούν πλήρη προστασία της προϋπηρεσίας και μόνιμους διορισμούς, για όλους όσοι εργάζονται ως αναπληρωτές.
Εκτιμώντας την χαμηλή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, την απέδωσε στην οικονομική αιμορραγία τους, αφού και μια ημέρα απώλειας του ημερομισθίου είναι σημαντική για πολλούς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως υποστήριξε “κλέβει” την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, μοιράζει ελπίδα σε παλιούς, νέους αναπληρωτές και αποφοίτους σχολών. Είπε ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ανακύκλωση της ανεργίας των εκπαιδευτικών.
“Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι χωρίς τον αγώνα των εκπαιδευτικών, κοινωνίας και γονέων, δεν μπορεί η εκπαίδευση να αποκτήσει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ώστε να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, η οποία όσο δεν ανατρέπεται, τόσο θα συνεχίζονται τα αδιέξοδα στην εκπαίδευση” ανέφερε ο πρόεδρος των δασκάλων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Βασίλης Τίρχας χαρακτήρισε κατάπτυστο το νομοσχέδιο του υπουργείου, λέγοντας πως δημιουργείται ενιαίος πίνακας μονίμων και αναπληρωτών, μέσα από τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι διορισμοί και οι μεταθέσεις και προανήγγειλε την πρόθεση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι να πετύχουν την απόσυρσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.