Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τη διαμαρτυρία της εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ -Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης- καθώς μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς στο σχολείο δεν ήρθε ο ΕΟΔΥ για να εξετάσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία κ. Ράνια Καρανικόλα, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, τήρηση των μέτρων, αυτοπεριορισμός και παρακολούθηση της εξέλιξης της υγείας όσων βρίσκονται σε καραντίνα και ενημέρωση εάν υπάρξουν συμπτώματα.
Έντονα ήταν τα γραφόμενα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικού απο το ΕΕΕΕΚ Βόλου το οποίο βρίσκεται σε αναστολή από τις 2 Νοεμβρίου καθώς εμφανίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς. Το σχολείο ανέστειλε τη λειτουργία του, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα και όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
Καθηγήτρια όμως αντέδρασε δημόσια, καθώς, όπως αναφέρει, ο ΕΟΔΥ δεν έκανε δειγματοληψία με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να σπεύσουν να εξεταστούν σε ιδιωτικά κέντρα.
Αυτή είναι η αναρτησή της
«Πως διασφαλίζει ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρξει υπερμετάδοση του covid-19 από τη λειτουργία των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας? Γνωρίζει πως το εύρος της ηλικίας των μαθητών των ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ είναι από 15-25 χρόνων περίπου? Γνωρίζει ότι στα σχολεία μεταφέρονται με πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς π.χ μέσα συγκοινωνίας, ταξί τα οποία μεταφέρουν τους μαθητές (οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα) πρωί και μεσημέρι και τις υπόλοιπες ώρες εξυπηρετούν τις μεταφορές πολιτών? Γνωρίζει πως σε κάποια σχολικά λεωφορεία τη μεταφορά την κάνουν ένστολοι οι οποίοι μετά πηγαίνουν στη υπηρεσία τους? Πως εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει διασπορά covid-19 εφόσον ηλικιακά αυτοί οι μαθητές ανήκουν σε ομάδα που μεταφέρει αυξημένο ιικό φορτίο? Eίναι τυχαίο κύριε Πρωθυπουργέ ότι το ΕΕΕΕΚ Βόλου βρίσκεται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων covid-19 πριν καν να υπάρξει έξαρση κρουσμάτων στο Βόλο παρόλο που τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα προφύλαξης από το σύλλογο προσωπικού ? Ο ΕΟΔΥ δεν ήρθε για δειγματοληψία και εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, ολόκληρες οικογένειες επιβαρυνθήκαμε με το κόστος του τεστ και μάλιστα τεστ κάναμε οικειοθελώς όσοι θέλαμε, όχι όλοι και δεν γνωρίζουμε τι έχουν κάνει οι εργαζόμενοι των μέσων μεταφοράς που μεταφέρουν τους μαθητές .Οι μαθητές των ειδικών σχολείων, οι οικογένειες τους και οι εργαζόμενοι είμαστε αναλώσιμοι ή άτρωτοι απέναντι στο φονικό covid-19;».
Ψυχραιμία συνέστησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ
Το magnesianews επικοινώνησε με την κ. Ράνια Καρανικόλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία και συνέστησε ψυχραιμία πάνω στο θέμα της πανδημίας.
Ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που όλο το σχολείο είναι σε καραντίνα θα πρέπει όλοι να τηρήσουν τον αυτοπεριορισμό των 14 ημερών, να παρακολουθούν την υγεία τους κι αν εκδηλώσουν συμπτώματα τότε να απευθυνθούν στους φορεις που υπάρχουν.
Μάλιστα σημείωσε πως αφού δεν υπάρχουν συμπτώματα σε μαθητές μέχρι στιγμής δεν είναι σωστό να απασχολείται ο ΕΟΔΥ από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα κρούσματα στην κοινωνία, που πρέπει να εξετάσει.
Επιπλέον σημείωσε πως εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα σε μαθητή με αναπηρία οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κινηθούν, γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα που υπάρχει, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση και της Πανελλήνιας Ένωσης και της Ομοσπονδίας πως καλώς τα ειδικά σχολεία λειτούργησαν, καθώς δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα σε παιδιά με αναπηρίες, ενώ αυτά τα παιδιά έχουν σαφώς μειωμένη κινητικότητα και δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς.
Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς
Στο μεταξύ έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πως εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί από το ΕΕΕΕΚ αλλά δεν έχει καταγραφεί καμία όχληση μέχρι στιγμής για τυχόν συμπτώματα σε μαθητές. Οι τρεις αυτοί καθηγητές αποτέλεσαν στενές επαφές άλλων καθηγητών που ήταν θετικοί στον ιό. Πάντως το θέμα παρακολουθείται στενά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.































