Διερεύνηση για εκμίσθωση σε ιδιώτη του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Το 2022 είχε 37.000 € κέρδος μόνο από το γκαράζ

Σε διερεύνηση για εκμίσθωση σε ιδιώτη, μέσω δημοπρασίας του πολυώροφου πάρκινγκ επί των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων στον Βόλο, θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, όπως έγινε γνωστό στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Σε ερώτηση του συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης πόσες θέσεις δόθηκαν σε περιοίκους και πόσες στο Πανεπιστήμιο, η απάντηση ήταν ότι από τις 230 θέσεις οι 110 δόθηκαν σε περίοικους, ενώ δεν δόθηκαν θέσεις στο Πανεπιστήμιο, διότι δεν είναι έτοιμο και δεν υπέβαλε αίτηση.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, ρώτησε αν είναι ζημιογόνος η διαχείριση του περιουσιακού στοιχείου και εξετάζεται η παραχώρησε σε ιδιώτη.
Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος τόνισε ότι στους 16 μήνες λειτουργίας του χώρου υπάρχουν έσοδα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η Δημοτική Αρχή κρίνει ότι πρέπει να πάει σε ιδιώτη για περισσότερα έσοδα. Ακόμη είπε ότι ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, βούληση του Δήμου είναι η τιμολογιακή πολιτική να είναι χαμηλή, με δυνατότητα αύξησης μέχρι 10%, αν και οι όροι είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβα για το 2022, που ήταν ολοκληρωμένο έτος, το γκαράζ είχε έσοδα 37.000 € (έσοδα μείον έξοδα), χωρίς σ’ αυτά να υπολογίζονται τα μισθώματα από τα καταστήματα.
Ο δήμαρχος είπε ότι τα έσοδα είναι τόσο χαμηλά, διότι ο Δήμος δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά την εξυπηρέτηση των περιοίκων, των καταστηματαρχών και των Βολιωτών.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος πρότεινε το έργο να παραμείνει στη διαχείριση του Δήμου με χαμηλό αντίτιμο, γιατί ο ιδιώτης θα αυξήσει τις τιμές κάτι που θα είναι αποτρεπτικό σε ένα έργο που μπορεί να βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα το κέντρο.

Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης ζήτησε να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη, ενόψει του διαγωνισμού, επειδή ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα των Βολιωτών.
Άμεση ήαν η αντίδραση του δημάρχου που του είπε «Δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς εσύ για τα λεφτά των δημοτών, εμείς κάναμε το έργο όχι εσείς. Καταστρέψατε την πόλη και μιλάτε».

Τελικά, λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση για την εκμίσθωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων-Δημητριάδος στο Βόλο (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 παρ. 1 του Ν.3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 196 του Ν. 4555/2018).

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Βόλου – νέα πρόβλεψη τριών θέσεων προσωπικού κλάδου/ειδικότητας ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, όπως αναφέρθηκε μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και αφού στον Δήμο Βόλου αντιστοιχούν τρεις θέσεις.

Τέλος, αποσύρθηκε το θέμα της μεταφοράς προσωπικού ΙΔΟΧ του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” από την Κοινωφελή Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.) στο Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.