Δημ. Βερβεσός: «Η Δικαιοσύνη να είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους»

Τόνισε στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Την ανάγκη η Δικαιοσύνη να παρέχεται στο όνομα του Ελληνικού λαού και να είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των προέδρων των Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός, που ήταν κεντρικός ομιλητής, στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και της Μητρόπολης Δημητριάδος, για τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Διονυσίου του Αεροπαγίτη. Σχολιάζοντας τη νέα απόρριψη αιτήματος άδειας από τον Δημ. Κουφοντίνα, είπε ότι οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ανεξαρτήτως του αν αυτός είναι κάποιος που έχει επιδράσει αρνητικά ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.


«Οι δικηγόροι λειτουργούν πάντα εν ονόματι του Ελληνικού λαού, διότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει κάποιος να «σηκώσει το γάντι» να πάρει το βάρος και το κόστος να υπερασπιστεί το δίκιο του πολίτη απέναντι στο Σύνταγμα. Το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι γράμμα κενό, αν δεν υπάρχουν δικηγόροι να τους πάρουν στην πλάτη τους και να τους μετουσιώσουν σε πράξη και αν δεν υπάρχουν δικαστές που να θέλουν να πάρουν το βάρος και να αναδείξουν την θεσμική τους ευθύνη απέναντι στον Νόμο και να είναι άριστοι κι όχι αρεστοί», τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α.

Ο κ. Βερβεσός, άφησε αιχμές κατά αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι για να υπηρετεί τους λειτουργούς της ή να είναι ταχεία απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού. Πρέπει να είναι για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Δυστυχώς η Δικαιοσύνη απέδειξε το αντίθετο, όταν το δίκιο της ανάγκης, με τις πλειάδες αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, επικράτησε του κοινωνικού δικαίου και κράτους δικαίου».

«Να πάμε προς την Ευρώπη»
Σχολιάζοντας τη νέα απόρριψη στο αίτημα άδειας του πολυισοβίτη Δημ. Κουφοντίνα, ο κ. Βερβεσός δήλωσε ότι «οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ανεξαρτήτων του αν αυτός είναι κάποιος που έχει επιδράσει αρνητική ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι» θυμίζοντας δύο υποθέσεις, μία στη Νορβηγία του Μπρέιβικ που μετά από 17 χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος και την υπόθεση του γιατρού της Γαλλίας που μετά από 22 χρόνια είναι επίσης ελεύθερος. «Ή θα πάμε στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε στην Ανατολή. Όποιος θέλει να πάει στην Ανατολή καλώς να πάει, αλλά αυτοί που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη θα πρέπει να την αποδεχτούν και με τα αρνητικά της και με τα θετικά της. Αλά καρτ Ευρώπη δεν υπάρχει» τόνισε. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπεράσπισε την Ελληνική Δημοκρατία, όταν η ίδια αναιρέθηκε από τους συνταγματάρχες του ’67″…

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος τόνισε ότι η γιορτή της μνήμης του προστάτη των νομικών, που εδώ και χρόνια συνδιοργανώνεται με την Ιερά Μητρόπολη, επιδιώκει να αποτελεί μια εκδήλωση εξωστρέφειας, ένα παράθυρο επικοινωνίας με την κοινωνία που ενδιαφέρει τους νομικούς.
«Πέραν από συμβολισμό της σημερινής ημέρας προσπαθούμε με τις δυνάμεις σε καθημερινό επίπεδο να είμαστε κοντά στην κοινωνία και ως πρόσωπα και στην συλλογική μας δράση», επισήμανε.