Μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε ο ισολογισμός και απολογισμός του 2015

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας μόνο εγκρίθηκε ο ισολογισμός και απολογισμός του 2015 από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σε συνεδρίαση που έγινε παρουσία των ορκωτών λογιστών.
Όπως ανέφεραν οι ορκωτοί λογιστές η εικόνα του ταμείου είναι καλή, ενώ εντόπισαν το έλλειμμα 270.000 € που δημιουργήθηκε από τον πρώην ταμία, ενώ οι πλειοψηφίες κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή ότι αύξησε τα αποθεματικά της επειδή δεν έκανε έργα.
Ο ορκωτός λογιστής κ. Βλάχος ενημέρωσε το σώμα ότι η χρήση 2015 πήγε πολύ καλά, ενώ ερωτηθείς για το έλλειμμα των 270.000 €, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν δημιουργήθηκε μεταξύ τέλη Μαρτίου – Ιουνίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος, ανέφερε ότι η υπόθεση με το έλλειμμα έχει σταλεί στην δικαιοσύνη, με τον επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικό να τονίζει ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει ποινικές ευθύνες και τον κ. Πέγιο να απαντά «Εμείς κάναμε ότι ήταν να κάνουμε και πλέον έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε τακτικά».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, δήλωσε ότι στο παραμύθι της θεαματικής αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων και τα οποία με βάσει τα στοιχεία ότι έχουν φτάσει 10,5 εκ. €, η αύξηση επιτυγχάνεται είτε με αύξηση εσόδων είτε με περιστολή των δαπανών. Ωστόσο, παρατηρήθηκε αύξηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεις οι οποίες από 18,1 εκ. € το 2011, έφτασαν το 2014 4,4 εκ. € και το 2015 4,7 εκ. €. «Τα διαθέσιμα που παρουσιάζετε είναι απόδειξη της αδράνειάς σας. Διακόψατε τη σταδιακή μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και δεν έχετε να επιδείξετε έργα. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι φωτογραφία της στιγμής», τόνισε.

Ο Μιχ. Μιτζικός, πρόσθεσε ότι παρατηρείται αύξηση σε προμηθευτές κατά 200.000 €, με τον ορκωτό λογιστή να διευκρινίζει ότι, αυτό το πλεόνασμα που υπάρχει, εξηγείται από τους αριθμούς, καθώς και τα έσοδα έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις έχουν μειωθεί.

Κατά πλειοψηφία τα τέλη
Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη από την πλειοψηφία και τη «Δύναμη Βόλου», ο επικεφαλής της οποίας πρότεινε μείωση των ανταποδοτικών τελών για όλες τις κατηγορίες και όλες τις δημοτικές ενότητες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.