Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στο Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών, από την επιτροπή αγώνα πολιτών, και από τη συνέλευση κατά της καύσης σκουπιδιών που στη συνέχεια έκαναν πορεία και ποδηλατοπορεία αντίστοιχα, στους δρόμους του Βόλου.
Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου μέλος της επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών τόνισε ότι η επιτροπή ξεκινάει τις Πέμπτες για την υγεία μας και θα βρίσκεται την πέμπτη μέρα κάθε εβδομάδας, στις 8 μ.μ. στον Άγιο Νικόλαο, όπου θα γίνεται μια ενημέρωση – συζήτηση με τους πολίτες για τα τρέχοντα ζητήματα και θα ακολουθεί πορεία στους δρόμους της πόλης.
Το μέλος της επιτροπής εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο η συγκεκριμένη δράση να συνεχιστεί, στις συγκυρίες που ζούμε πρόσφατα στην πόλη.
Η κα Ηλιοπούλου σχολιάζοντας την πολύ μικρή συμμετοχή, παραδέχτηκε ότι έχουν δημιουργηθεί κάποιες ομάδες από τα σπλάχνα της επιτροπής και το χαρακτήρισε θετικό, γιατί υπάρχει μια κινητικότητα, ενώ τόνισε ότι το σημαντικό είναι ότι βγαίνουν στους δρόμους και δρουν ενάντια σ’ αυτό τον εχθρό. Όπως είπε σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας με τον δικό του τρόπο αγωνίζεται.

Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου τόνισε ότι η επιτροπή αγώνα στις 5 Ιουνίου, που είναι ημέρα Περιβάλλοντος, θα καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια δράση στην παραλία, ενώ κάλεσμα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν κάνει τέσσερα Σωματεία.

Επίσης, ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου μια άλλη ομάδα συναγωνιστών, διοργανώνει πορεία από το Νοσοκομείο ως την ΑΓΕΤ, στην οποία θα συμμετάσχει και η επιτροπή αγώνα πολιτών, όπως και σε κάθε δράση που γίνεται για το περιβάλλον και κατά της καύσης σκουπιδιών.

Ποδηλατοπορεία

Από την άλλη η συνέλευση που είχε συγκληθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, αποφάσισε, μέχρι της 13 Ιουνίου, στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, να κάνει πολλές δράσεις στην πόλη του Βόλου, για από τις οποίας ήταν η ποδηλατοπορεία που έγινε σήμερα.
Όπως ανέφεραν μέλη της συνέλευσης η ποδηλατοπορεία κινήθηκε στους δρόμους της πόλης, για να ενημερώσει ότι η καύση δεν έχει σταματήσει και ζήτησαν από τους Βολιώτες να κινητοποιηθούν για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και να μην προχωρήσουν τα σχέδια δημιουργίας της ομάδας παραγωγής srf του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.