Δυο συγκεντρώσεις στον Βόλο για την Πρωτομαγιά

Η μία έξω απ΄το Ταχυδρομείο και η δεύτερη στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Δυο θα είναι οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο για την εργατική Πρωτομαγιά.
Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, 136 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Σικάγο, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα, Κυριακή 1η Μαΐου 2022, και στην κατάθεση στεφανιών, στις 10 π.μ., στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), για να τιμηθούν οι πρωτεργάτες του Εργατικού Κινήματος.
Το ΕΚΒ καλεί όλους την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, για την κατάθεση στεφανιών στις 10 π.μ. στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου) και τονίζει ότι παλεύει μεταξύ άλλων, για : Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταργήθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους και με το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Αποκατάσταση του Κράτους Πρόνοιας, που με τα μνημόνια και τους ισχύοντες νόμους, ουσιαστικά κατεδαφίστηκε κ.λπ.

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Σήμερα, Κυριακή 1η Μαΐου 2022 στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, θα γίνει η συγκέντρωση εργατικών σωματείων και φορέων του Βόλου. Τα σωματεία και οι φορείς ζητούν άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών και καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο, να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων και να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, ενώ τονίζουν ότι η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.
Τα Σωματεία και φορείς τονίζουν ότι δίνουν αγώνα μεταξύ άλλων, για: Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κ.λ.π.

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην απεργιακή συγκέντρωση
Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, καλούν τον λαό της πόλης, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, να δώσει τη δική του απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 1η Μαΐου, στις 10 πμ, μπροστά στο Ταχυδρομείο Βόλου.

Όπως σημειώνουν σχετικά «Τιμούμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου, τους αγώνες και της θυσίες της εργατικής τάξης στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζούμε σε συνθήκες που πλησιάζουν τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς η επίθεση του κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων, οι ταξικές επιλογές και η διαχειριστική ανικανότητα της ΝΔ, έχουν εκτινάξει την ακρίβεια στα ύψη με τραγικές συνέπειες για όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στην δημόσια παιδεία και υγεία καθώς και σε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση».

Κάλεσμα εκπροσώπων ΕΒΕ για την Πρωτομαγιά
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 1 Μαΐου στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί απευθύνουν εκπρόσωποι των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο «τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εντός του καλέσματος.
Τα αιτήματά τους αφορούν το πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος, την κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, την διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, την μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

Κάλεσμα του Συλλόγου ΟΤΑ στην απεργιακή κινητοποίηση
Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει ο σύλλογος ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας μέσω ανακοίνωσης, την Κυριακή 1 Μαΐου και ώρα 10.00 π.μ., μπροστά στο Ταχυδρομείο Βόλου διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και πλήρη απασχόληση
«Η 1η Μάη αποτελεί ημέρα μνήμης για τους πρωτοπόρους του εργατικού κινήματος, αποτελεί όμως και ευκαιρία για να ενώσει την φωνή της όλη η εργατική τάξη και να διεκδικήσει ξανά όσα έχασε τα τελευταία χρόνια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε).
Όπως τονίζεται, «αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι κάθε χρόνο η θέση των εργαζομένων καθημερινά επιδεινώνεται. Κατακτήσεις που οι προηγούμενες γενιές πέτυχαν με αγώνες και αίμα θυσιάστηκαν στο βωμό των δημοσιονομικών περιορισμών και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Το δικαίωμα στην εργασία ουσιαστικά «απαλλοτριώθηκε», οι μισθοί και οι συντάξεις καταβαραθρώθηκαν και εξανεμίστηκαν από το κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πολυετή κρίση, είναι αποφασισμένος μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας να διεκδικήσει αγωνιστικά αυτά που δικαιούνται οι άνθρωποι του μόχθου. Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στην 90χρονη ιστορία της έχει σταθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους των εργατικών διεκδικήσεων και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: *Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας *Ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων *Πλήρη απασχόληση με περιορισμό των ευέλικτων μορφών εργασίας *Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την στήριξη των ανέργων.
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις πόλεις της περιοχής ευθύνης της . Παράλληλα τους καλεί να μην εργαστούν την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα επίσημης αργίας για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς».

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
Κάλεσμα απευθύνει προς τα μέλη του το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ Τσιμεντοβιομηχανιών και άλλων Επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας μέσω ανακοίνωσης να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου την 1η Μαΐου και ώρα 10 π.μ. στο ταχυδρομείο του Βόλου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.