Έγινε το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτοψάλτη (Γ.Ο.Χ.) Αλκιβιάδη Κ. Φελεμέγκα

Την Κυριακή 20/8-2/9/2018 στον Ιερό Ναό Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου (Λόρδου Βύρωνος με Καραϊσκάκη) τελέστηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του μακαριστού πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος Αλκιβιάδου Φελεμέγκα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το ετήσιο Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος κ. Φώτιος, παρουσία πλήθους πιστών, συγγενών και φίλων του μακαριστού Αλκιβιάδου Φελεμέγκα. Το παρόν έδωσε και η τέως Υπουργός και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση.

Ο Μακαριστός Αλκιβιάδης Φελεμέγκας έγραψε τη δική του ιστορία στα ιερά αναλόγια του Βόλου και τα τελευταία 46 συναπτά έτη ελάμπρυνε το ιερό αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του πατρίου εορτολογίου.

Μαθήτευσε την βυζαντινή μουσική πλησίον του μακαριστού Εμμανουήλ Χατζημάρκου απ’ όπου και στα 16 έτη, πήρε το δίπλωμα του μουσικοδιδασκάλου από το ελληνικό Ωδείο Βόλου.

Ο μεταστάς υπηρέτησε το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο με αφοσίωση και ένθεο ζήλο, με αυταπάρνηση και αγιοπνευματικό ήθος, με ευλάβεια και φόβο Θεού. Έψαλε καλλιτεχνικά με την πολύ υψίφωνη φωνή του, αλλά και ζούσε υπαρξιακά μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Θείας Λατρείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προσευχόμενος ταπεινά και μετέχοντας τακτικά και ενσυνείδητα στο ποτήριο της ζωής. Αυτό τον καθιστούσε βιωματικό υμνωδό των μεγαλείων του Θεού, κάτι που δεν είχε καμία σχέση με επαγγελματική άσκηση της μουσικής και της ψαλτικής τέχνης.

Η ζωή και η πολιτεία του, τόσο η πνευματική, όσο και η οικογενειακή και επαγγελματική, υπήρξε υποδειγματική. Ήθος και τιμιότητα, αγάπη θυσιαστική προς την οικογένειά του και προς τον συνάνθρωπό του, που αυτό αποδεικνύονταν από τις ανώνυμες δωρεές που έκανε στην κοινωνία του Βόλου και εκτός.

Είθε ο Κύριος να χαρίσει στον μακαριστό Πρωτοψάλτη Αλκιβιάδη την αιώνια ζωή, την οποία ποθούσε ως ευλαβέστατος Χριστιανός και την οποία εντός του λειτουργικού χρόνου της Θείας Λατρείας έψαλε προσδοκώντας, ως χαρισματούχος υμνωδός, το μεγαλείον του Θεού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.