Ειδικοί εξηγούν καρέ- καρέ τις εικόνες της τραγωδίας στην Ιάσονος (βίντεο)

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τον παππού του αδικοχαμένου βρέφους να σαστίζει σε αυτό το σημείο και τον οδηγό της μοιραίας μηχανής να μην αντιλαμβάνεται έγκαιρα τον κίνδυνο που υπήρχε μπροστά.
Η ανάλυση ειδικών στο Live News για τους χρόνους της τραγωδίας ρίχνει περισσότερο φως στο δυστύχημα που συντάραξε τη χώρα, με ένα αγγελούδι μόλις 4 μηνών να χτυπάει στο κεφάλι και να αφήνει πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα την τελευταία του πνοή.

Όπως μας εξηγούν ειδικοί, ο 33χρονος οδηγός της μηχανής δεν είχε περιθώρια αντίδρασης από ένα σημείο και μετά. Δεν μπορούσε να στρίψει απότομα το τιμόνι, όπως πιθανότατα θα έκανε ένας οδηγός αυτοκινήτου για να αποτρέψει τη σύγκρουση.

Από τη στιγμή που έφτασε σε αυτό το σημείο δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια. Ακόμα και μια ενστικτώδης κίνηση ήταν αδύνατον να αλλάξει την πορεία μέσα σε κάτι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι άλλα δύο δευτερόλεπτα τουλάχιστον ήταν ορατός ο πεζός στον δρόμο, σημαίνει ότι ο οδηγός θεώρησε ότι ο πεζός θα συνεχίσει την πορεία του και δεν θα σταματήσει. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος», είπε στο MEGA ο δικαστικός πραγματογνώμονας Χρήστος Γκλαβόπουλος.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναλυτών, έτρεχε από 45 μέχρι 55 χιλιόμετρα την ώρα. Μια ταχύτητα που μπορεί να μην ακούγεται μεγάλη, αλλά και πάλι ουσιαστικά δένει τα χέρια του οδηγού σε μια τέτοια κατάσταση.

Βράδυ Σαββάτου στην οδό Ιάσωνος, στην καρδιά του Βόλου. Ο παππούς, όπως δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο του Live News, μένει στο δρόμο για 10,5 δευτερόλεπτα συνολικά.

Κρατάει σφιχτά και με τα δυο του χέρια το αγγελούδι στην αγκαλιά αλλά αυτό δεν θα σταθεί αρκετό. Περνάει κοντά του μία μηχανή και ο ίδιος φαίνεται να ξεκινάει για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το δρόμο. Κάνει όμως μόνο 3 βήματα πριν σταματήσει.

Τα φώτα και ο ήχος της μηχανής «παγώνουν» τις κινήσεις του.

Για 1,7 δευτερόλεπτα, όπως δείχνει η ανάλυση, μένει ακίνητος στην άσφαλτο και βλέπει σαστισμένος τη μηχανή να έρχεται κατά πάνω του.

Μετά το δυστύχημα η μηχανή διακρίνεται να κινείται για λίγα μέτρα χωρίς οδηγό στην άσφαλτο.

Είναι η στιγμή που στην οδό Ιάσωνος επικρατεί πανδαιμόνιο, με τη γιαγιά του βρέφους να τρέχει στο σημείο που είχε εκτοξευτεί η εγγονούλα της και να παίρνει το πρώτο ταξί για το νοσοκομείο.

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Αν ο οδηγός έβλεπε τον παππού και το βρέφος σε εκείνο το σημείο, οι ειδικοί είναι βέβαιοι πως το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

«Αν φρέναρε έγκαιρα ο οδηγός θα είχε σταματήσει 46 μέτρα πριν την παράσυρση», είπε ο κος Γκλαβόπουλος.

Όλα πήγαν λάθος εκείνη τη νύχτα, με ένα αγγελούδι να χάνει τη ζωή του και τις εικόνες της τραγωδίας να σοκάρουν το ίδιο, 3 μέρες μετά το δυστύχημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.