Ειρηνική η πορεία στο Βόλο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ειρηνική πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, για τη συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής και ζητώντας την καταδίκη.

Η μαζική πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Νικολάου στις 8 το βράδυ και κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 21.05, ενώ σε απόσταση ακολουθούσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Κανελλής, από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου, τόνισε ότι συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σήμερα βρέθηκαν στο δρόμο άτομα διαφόρων κομμάτων, συλλογικοτήτων, φοιτητές κλπ. γιατί η θυσία του δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Όπως είπε ο Π. Φύσσας δολοφονήθηκε από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, και οι συγκεντρωμένοι ζητούν παραδειγματική τιμωρία των υποδίκων ηγετικών της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι ο λαός απαιτεί οι Ναζί να μπουν στη φυλακή, διότι δεν είναι αθώοι και ο Ναζισμός πρέπει να πάει στα σκουπίδια της ιστορίας.

Ο Στάθης Ντούρος μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακός σύμβουλος ανέφερε ότι επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα γίνονται σε όλη την Ελλάδα μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, σε μια περίοδο που ο φασισμός παίρνει πολλά χρώματα: Το επίσημο θεσμικό χρώμα των κυβερνητικών μέτρων και κατευθύνσεων και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, παίρνει το χρώμα νέων συστημικών εξαμβλωμάτων, τα οποία δημιουργούνται στο έδαφος της κατάρρευσης της Χ.Α. και το χρώμα ενός ανακάμπτοντος εθνικισμού, που εκμεταλλεύεται τον Ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και τα πολεμικά σχέδια που απεργάζονται οι ισχυροί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και προσπαθεί να μετατρέψει την κοινωνική πλειοψηφία σε κρέας για τους πολέμους για τα πετρελαϊκή κοιτάσματα.
Όπως είπε, εμείς δίνουμε έναν αγώνα ενάντια σε όλα τα πρόσωπα του φασισμού, απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των ναζιστών. Ως μια αρχή ανάπτυξης των νέων κοινωνικών αγώνων ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό και στην κοινωνική εκμετάλλευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.