Έκανε “έκπτωση” στην ΑΓΕΤ 498,5 εκ. ευρώ ο Αχ. Μπέος!

Μήνες μετά το σόου του Μαΐου έξω από τα Δικαστήρια ο Δήμος Βόλου καταθέτει αγωγή 1,5 εκ. ευρώ

Την άσκηση αγωγής ύψους 1,5 εκ. ευρώ θα εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, εννέα μήνες μετά το σόου του Αχιλλέα Μπέου έξω από τα Δικαστήρια Βόλου. Τον Μάιο του 2018 ο κ. Μπέος προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είχε δηλώσει στα τοπικά ΜΜΕ ότι κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά της διοίκησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 500 εκ. ευρώ για τη μόλυνση που προκαλεί στην ατμόσφαιρα του Βόλου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η εταιρία δεν έχει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για την καύση RDF. Μετά από πίεση που άσκησαν ΜΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ο Δήμος Βόλου έδωσε στη δημοσιότητα δικόγραφα που ισχυρίζεται ότι αποδεικνύουν ότι όντως κατέθεσε μήνυση και αγωγή, καταγγέλλοντας πολιτική σπέκουλα. Σύμφωνα με νομικούς που μίλησαν στο magnesianews.gr, αν ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέου είχε καταθέσει τον Μάιο του 2018 με βάση τη νέα τακτική διαδικασία που προβλέπεται στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί προτάσεις, αποδείξεις και διαδικαστικά έγγραφα από τις πληρεξούσιους δικηγόρους και των δύο πλευρών εκατό ημέρες μετά, πράγμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Στην εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στην άσκηση αγωγής( μετά από προφορική εντολή του Αχιλλέα Μπέου τον Μαϊο του 2018) για ηθική βλάβη, που έγκειται στην διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης των δημοτών μας και κατοίκων της πόλης καθώς και της απειλής της υγείας τους. Σε ότι αφορά στη μήνυση που φέρεται να έχει καταθέσει ο Δήμος Βόλου κατά της ΑΓΕΤ, οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες καθώς δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ο αριθμός κατάθεσης της μήνυσης (ΑΒΜ) για να διαπιστωθεί η ημερομηνία που κατατέθηκε.

Η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αναφέρει τα εξής:

«Να εγκρίνετε την άσκηση αγωγής του Δήμου Βόλου ( αριθμός κατ. δικ. Αγωγής αριθμ. ΤΠ134/18) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία « Ανώνυμος Γενική Εταιρεία Τσιμέντων Ηρακλής» ( ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ), ( προφορική εντολή του Δημάρχου Βόλου από το Μάιο 2018) με την οποία ζητούμε να υποχρεωθεί η παραπάνω εταιρεία με κάθε πρόσφορο μέτρο στην τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ,να κριθεί παρεμπιπτόντως η νομιμότητα της από 24.02.2017 Απόφασης τροποποίησης της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τις εκπομπές TOC με την οποία το όριο από 10 mg/Nm3 αυξήθηκε σε 40 mg/Nm και να επιδικασθεί στο Δήμο Βόλου το ποσό του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ( 1.500.000) ευρώ για ηθική βλάβη, που έγκειται στην διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης των δημοτών μας και κατοίκων της πόλης καθώς και της απειλής της υγείας τους, που αποτελούν ειδικότερη έκφανση του δημόσιου συμφέροντος καθώς και στη μείωση του κύρους, της φήμης και της αξιοπιστίας του Δήμου Βόλου και των υπηρεσιών του καθώς προσβάλλεται προεχόντως το γενικότερου ενδιαφέροντος έννομο αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην εύρυθμη, σύννομη και άμεπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.»

Παρακολουθήστε παρακάτω τα όσα είχε δηλώσει ο Αχιλλέας Μπέος στις 3 Μαΐου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, δύο μόλις μέρες πριν από το μαζικό συλλαλητήριο που είχε διοργανωθεί στον Βόλο ενάντια στην καύση RDF.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.